Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Tanulmányi ösztöndíj

Nyomtatóbarát változatPDF változat

PÓTPÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar pótpályázatot ír ki a 2018/2019-es tavaszi félévére Erasmus+ hallgatói tanulmányi mobilitási programban való részvételre

A pályázat célja

Célja, hogy lehetővé tegye oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatok megszerzését egy másik program országbeli felsőoktatási intézményben. A tanulmányi célú mobilitásnak elő kell segítenie a hallgató tanulmányi előmenetelét és személyes képességeinek fejlesztését.

Az Erasmus program keretében a pályázaton nyertes hallgatók lehetőséget kapnak Európai Uniós partneregyetemeink egyikén részképzésben részt venni (lehetőséget kapnak arra, hogy a külföldi egyetem saját hallgatóival megegyező státusban fogadja őket, nem kell tandíjat fizetniük és a kint teljesített vizsgáik itthoni tanulmányi kötelezettségükbe tanszéki engedéllyel beszámíthatók). A tanulmányutak célja félév-áthallgatás, a szakdolgozat elkészítése. A mobilitás csak akkor valósulhat meg, ha a külföldi tanulmányokat a küldő intézmény elfogadja és azt a hallgató itthoni előmenetelébe (a PTE-s kreditszámokon) beszámítja. A külföldi tanulmányok minimális időtartama 3 hónap.

 

Jelentkezés: https://outgoing.pte.hu/

 

Kiírásra került a szociális alapú és az SN (special needs) kiegészítő támogatásokra vonatkozó pályázat a tavaszi szemeszterben kiutazó hallgatók részére.

 

Szoctám pályázat:

http://erasmus.pte.hu/hu/content/szocialis-alapu-kiegeszito-tamogatas-201819-es-tanev-tavaszi-szemeszter

 

SN pályázat:

http://erasmus.pte.hu/hu/content/kiegeszito-tamogatas-fogyatekkal-elo-vagy-tartosan-beteg-hallgatok-reszere-201819-es-tanev

 

A részletes kiírás a csatolt fájlok között található. A pályázatok elkészítésével kapcsolatos kérdésekben Kovács-Samu Éva és Lajos Mária (btk-erasmus@pte) kari koordinátorok tudnak további információval szolgálni.

Sikeres pályázást kívánok!

Prof.dr.Bereczkei Tamás
dékán, egyetemi tanár

Pécs, 2018. szeptember 11.