Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Gólya-hír

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Köszöntjük az Olvasót!

 

Szeretettel üdvözöljük elsőéves hallgatóinkat, és honlapunk minden látogatóját. Gratulálunk mindazoknak, akik a 2017/18-as tanévet sikerrel kezdhetik meg karunkon.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karát erős hagyományai mellett innovatív szemlélete, a különböző szakterületek együttműködéséből, valamint erős nemzetközi beágyazódásából adódó kivételes fejlődési lehetőségei teszik hazánk egyik legkiválóbb egyetemi szerveződésévé. 153 kar versenyében idén az ötödik helyet szereztük meg: a magyar és nemzetközi diákok, oktatók, kutatók és adminisztratív munkatársak alkotó közössége számára jó alap ez a további fejlődéshez.

Karunk sokoldalúsága, dinamikusan bővülő nemzetközi kapcsolatai révén kiváló kereteket, nagy választási szabadságot kínál ahhoz, hogy minden diákunk felfedezhesse és fejleszthesse saját képességeit, megtegye az első, döntő lépéseket szakmai pályafutása felépítéséhez, egyedi tehetsége kibontakoztatásához. Diákjaink bejárhatják a régi, jól ismert, fontos állomásokhoz vezető utakat, máskor pedig ezektől elszakadva, bátran új irányokkal próbálkozhatnak. A kreativitásra, állandó szakmai-szellemi megújulásra ösztönző inspiráció közös és kölcsönös tanulási folyamatokból táplálkozik. E folyamatok energiáit a diákok, az oktatók, a kutatók szenvedélyes kíváncsisága, elhivatottsága, és a tanulást segítő adminisztratív munkatársak elköteleződése adja.

A fejlődés alapvető emberi igényünk: ahhoz, hogy igazán boldog, elégedett életet élhessünk és sikereket érjünk el, érdemes elköteleződnünk, és megfelelni a kihívásoknak.   Karunk jelmondata: Jót! Együtt! Szabadon! segít biztonsággal eligazodni az egyetemi élet kisebb-nagyobb próbatételei során. Hatékony munkát, eredményes tanévet kívánunk!

 

A Kar munkatársai nevében:

Bognárné dr. Erdős Márta

oktatási dékánhelyettes