Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Gólya-hír

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Köszöntjük az Olvasót!

Szeretettel üdvözöljük elsőéves hallgatóinkat, és honlapunk minden látogatóját. Gratulálunk mindazoknak, akik a 2016/17-es tanévet sikerrel kezdhetik meg karunkon.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara nem csupán a haladást szolgáló hagyományokra építő, de rendkívül sokszínű, sokoldalú intézménnyé is fejlődött az elmúlt évtizedekben. Sokoldalúsága révén kiváló kereteket, nagy választási szabadságot kínál ahhoz, hogy minden diákunk felfedezhesse és fejleszthesse saját képességeit, megtegye az első, döntő lépéseket szakmai pályafutása felépítéséhez. Oktatóink olyan szellemi kalandra invitálják a hozzánk beiratkozott diákokat, amelynek során egyedi tehetségük jól kibontakozhat. Felfedezhetik, bejárhatják a régi, jól ismert, fontos állomásokhoz vezető utakat, máskor pedig ezektől elszakadva, bátran új irányokkal próbálkozhatnak. A kreativitásra, állandó szakmai-szellemi megújulásra ösztönző inspiráció közös és kölcsönös tanulási folyamatokból táplálkozik. E folyamatok energiáit a diákok, az oktatók, a kutatók szenvedélyes kíváncsisága, elhivatottsága, és a tanulást segítő adminisztratív munkatársak elköteleződése adja. A mi számunkra közösségeink szolgálatát a tudomány szolgálata jelenti.

Az úton, amelyre elsőéves hallgatóink most lépnek, kalauzok és kísérők leszünk.  Jó utat, sikeres navigálást kívánunk az elkövetkezendő évekre!

A Kar munkatársai nevében:

Bognárné dr. Erdős Márta
mb. oktatási dékánhelyettes