Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

A Bölcsészettudományi Kar oktatói a kitüntetettek között

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

 

A Pécsi Akadémiai Bizottság átadta 2017. évi tudományos díjait az MTÜ országos megnyitó ünnepsége keretében

 

Barnabás Beáta, az MTA főtitkárhelyettese, az MTÜ programtanácsának elnöke, valamint Török Ádám, az MTA főtitkára köszöntőjével kezdődött meg a megalapításának 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetemen a Magyar Tudomány Ünnepe. A november végéig tartó rendezvénysorozaton országszerte és a határon túl is tudományos előadásokkal, konferenciákkal várják az érdeklődőket.

Az MTA Pécsi Területi Bizottsága tudományszervezési díját Gerner Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar docense, a Germanisztikai Intézet vezetője, valamint Kovács Katalin a PAB Tér- és Településtudományi Munkabizottságának vezetője kapta.

 

A vidéki tudományos élet kiemelkedő teljesítést nyújtó fiatal kutatói közül a szakbizottságok javaslatára a PAB Elnökség döntése alapján a PAB Tudományos Díjat Bugyi Beáta, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar egyetemi docense, a PAB Spektroszkópiai Munkabizottság titkára vehette át. Ugyancsak ezt az elismerést kapta Fazekas Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar adjunktusa, a PAB Hadtörténeti Munkabizottság, valamint a Régészeti Munkabizottság tagja, Szabó-Fodor Judit, az MTA-KE Mikotoxinok az Élelmiszerláncban Kutatócsoport tudományos főmunkatársa, valamint Vörös Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar tanársegédje, a PAB Politikatudományi Munkabizottság tagja.

 

http://tab.mta.hu/pecsi-teruleti-bizottsag/hirek/pecsi-akademiai-bizotts...