A Társadalmi Befogadás Szakkollégium és a Humán Fejlesztési és Művelődéstudományi Intézet 2020.10.22-én megrendezte az első HFMI Napot a Rókus utcai kampuszán.

A Társadalmi Befogadás Szakkollégium és a Humán Fejlesztési és Művelődéstudományi Intézet 2020.10.22-én megrendezte az első HFMI Napot a Rókus utcai kampuszán.

Révész Rebeka vagyok, harmadéves közösségszervezés szakos hallgató. Mivel ez a szak pár éve indult csak, nincs nagyon hagyománya, nincsenek közös programok, szakestek az intézet hallgatóinak és tanárainak, ahol közösséggé formálódhatnának, nehéz a többi szakkal, évfolyammal csak úgy egy légtérbe kerülni (főleg ebben a pandémiás időszakban). Ezért, az egyik csoporttársammal, Balogh Mátéval és a szakkollégium vezető tanárával Dr. Koller Inezzel elkezdtünk ötletelgetni, hogy mit és milyen keretek között lenne alkalmunk megszervezni. Körbekérdeztük az intézet hallgatóit, tartottunk egy előzetes közvéleménykutatást, hogy egyáltalán érdekli-e a diákokat egy szaknap vagy szakest. Nagy örömmel szembesültünk vele, hogy felkeltette az érdeklődésüket és elkezdtek gondolkodni, hogy mit csinálnának szívesen, miben vennének részt. Szakestet szerettünk volna, de végül egy szaknap szervezése mellett döntöttünk. Eleinte közös főzést, teázást is terveztünk, de a vírus miatt, a maximális biztonság érdekében ezekről le kellett mondanunk. A szervezésben segített még Varga Bettina, a szakkollégium tagja, illetve két elsőéves közösségszervezés szakos hallgató: Kocsis Márk és Macanko Márk.

 A programokat 12:00-tól 20:00-ig terveztük. Bemelegítésnek Varga Betti tervezett különböző ismerkedős, hangulatoldós játékokat (Bang, Rapid randi), amelyeket (a másfél méter betartása mellett) mindenki nagyon élvezett. Szerencsére jó időnk volt, ezért tudtunk az udvaron lenni. Napközben az intézet hallgatóinak az O 27-es nagyteremben lehetőségük volt különböző, a hallgatók által hozott társasjátékokat kipróbálni, illetve a szakkollégium játékait; Heti Tervező, Sziget, Ne csak nézz, láss! kipróbálni. A programot színesítette egy könyvtári szabadulószoba, a Fekete Csönd is. Szerencsére mindenki hozott magával maszkot és nem vette zokon, hogy hordania kell. Mivel két hetünk állt rendelkezésre a megszervezésre és két napunk a hirdetésre, nem minden szakról tudtak a hallgatók megjelenni, de körülbelül 25-30-an részt tudtunk venni a hagyományteremtő szaknapunkon. Összességében az egész nap jó hangulatban telt, örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek még így is. Ha a vírushelyzet hagyja, a tavaszi félévben is szeretnénk egy szaknapot/szakestet szervezni, ekkor főznénk is és tartanánk egy kvízt is zárásként a hallgatóknak és tanároknak egyaránt.

 

Montázs_1

 

Montázs_2

 

 

PTE BTK - HUMÁN FEJLESZTÉSI ÉS MŰVELŐDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET