Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Pécsi Bölcsész Kreatábor

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán az idei évben is megrendezésre kerül a VIII. Pécsi Bölcsész KreaTábor 2016. július 4-8. között. A tábor segítséget nyújt a középiskolás diákoknak az érettségire való felkészülésben, megismerteti a résztvevőkkel a Bölcsészettudomány Karon művelt tudományokat, az itt oktatott szakokat.

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

A táborban az izgalmas előadások, és szemináriumi beszélgetések mellett számos érdekes program várja a résztvevőket. Az előadások az érettségi tárgyaknak megfelelően többnyire a magyar nyelv és irodalom, illetve a történelem témaköreit érintik. A szemináriumokon a tábor résztvevői az egyetemen zajló alkotómunkába is betekinthetnek, közös szemináriumi munka során irodalomtudomány, társadalomtudomány vagy angol nyelv és kultúra szemináriumi csoporthoz csatlakozva hozhatnak létre közös alkotást.

Részletes program, előadások

A szemináriumok:

angol nyelv és kultúra: A szeminárium résztvevői ebben az évben az angol kultúrához kapcsolódó előadásokat hallgathatnak populáris kultúra témakörben angolul. Délutánonként az előadásokon elhangzott nyelvi anyagot dolgozzák fel a nyelvi szemináriumon. A szeminárium munkanyelve az angol!

irodalom szeminárium: A szeminárium résztvevői megbizonyosodhatnak arról, hogy az irodalom él, és köszöni szépen, jól van. Hogy ne bízza el magát, olykor kételkednünk kell benne! A szeminárium során a kételkedést tökélyre fejlesztve lemeztelenítjük a szöveget, de csak azért, hogy ezáltal feltámasszuk a lényegét.

társadalomtudományi-szeminárium: A társadalomtudományi szeminárium résztvevői egy téma szemüvegén át több korba is betekintést nyernek. Ezáltal lehetőség nyílik megvizsgálni az adott korszakot, azok politikai gondolkodásmódját, társadalomképét, értékrendszerét is. A portrékat kiállításon mutatjuk be. 

A szakmai program mellett bemutatkoznak

  • a Kar más tanszékei, intézetei, szakjai (Pszichológia, Orosz Nyelvi Központ, Klasszika Filológia)
  • az IMPROVOKÁL (improvizatív színház) társulat tagjai,
  • a tábor résztvevőivel beavató színházat csinálunk egy antik darab feldolgozásával,
  • mindezt izgalmas kulturális programokkal egészítjük ki a város szívében.

A programokat a PTE Ifjúság úti, Rókus utcai épületeiben és a Zsolnay Negyedben tartjuk. A szálláshely a Márton Áron Szakkollégium, ahol a tábor rendjére éjszaka kollégiumi tanárok vigyáznak. A résztvevők számára igény szerint biztosítunk az ebéd mellett reggelit és vacsorát.

A tábor költségei:

  • A részvétel díja 5.000 Ft
  • Részvételi díj ebéddel: 10.500Ft
  • Részvételi díj teljes ellátással (szállással, napi háromszori étkezéssel) 25.000 Ft

A jelentkezés határideje: 2016. június 17.

A KreaTáborba a jelentkezni online, az ELEKTRONKUS JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével lehet.

A jelentkezés véglegessé a részvételi díj befizetésével válik.

A táborral kapcsolatos kérdéseikkel Izsák Mónika kolléganőnkhöz fordulhatnak bizalommal az izsak.monika@pte.hu e-mail címen.