Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Pécsi Bölcsész KreaTábor - 2013

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán az idei évben is megrendezésre kerül a Pécsi Bölcsész KreaTábor 2013. július 2-5. között. a tábor fő témája ebben az évben az interkulturalitás.

A tábor célja, egyrészt az, hogy segítséget nyújtsunk az - elsősorban harmadéves - középiskolás diákoknak az érettségire való felkészülésben, másrészt szeretnénk megismertetni a résztvevőket a Karunkon művelt tudományokkal, az itt oktatott szakokkal.

A táborban izgalmas előadásokat, és szemináriumi beszélgetéseket tartanak országos hírű, nagy tudású oktatóink. Az előadások az érettségi tárgyaknak megfelelően többnyire a magyar nyelv és irodalom, illetve a történelem témaköreit érintik. Ebben az évben a tábor résztvevői a színvonalas előadások mellett az egyetemen zajló alkotómunkába is betekinthetnek, közös szemináriumi munka során irodalomtudomány - színház, társadalomtudomány vagy média szemináriumi csoporthoz csatlakozva hozhatnak létre közös alkotást.

Részletes program

A szemináriumok:

  • irodalom-színház szeminárium: A szeminárium résztvevői egy irodalmi alkotás témafelvetéséből/dráma konfliktusából kiindulva állítanak színpadra saját interpretációt. A munka közben megismerkednek a dráma, a színház belső világával, a rendezés, a drámaírás szempontjaival, a színház természetével. A tábor idejére maguk is e művészeti ág alkotóivá válnak.
  • média-szeminárium: A média szeminárium résztvevői fotósokként, operatőrökként, tudósítókként és bloggerekként készítik a Kreatábor blogoldalát. Megismerik és használják egy profi médiastúdió eszközeit, alapvető szoftveres alkalmazásait. A gyakorlati munka mellett a médiaelméletek kortárs irányzataiba is bepillantást nyernek a résztvevők.
  • társadalomtudományi-szeminárium: Gondolkodtál már azon, hogy mi lenne, ha a tárgyaid beszélni tudnának? Hogy milyen lenne az élet tárgyak nélkül? Hogy te lennél-e egyáltalán nélkülük? Van olyasmid, aminek kapcsán eszedbe jutnak kedves emlékek, pillanatok, az életed egy fontos szakasza? Ezek a jelentésteli tárgyak. Beszélnek helyettünk, velünk, mellettünk, rólunk, nekünk. Gyere és tölts velünk egy hetet a KreaTábor társadalomtudományi szekciójában, ahol megismerkedhetsz a téged körül vevő dolgokkal, ember és tárgy kapcsolatával és részt vehetsz egy közös kiállítás kitalálásában és megépítésében.

Emellett bemutatkoznak a Kar más tanszékei, intézetei, szakjai is. A programokat a PTE Ifjúság úti, Rókus utcai épületeiben és a Zsolnay Negyedben tartjuk, és mindezt izgalmas kulturális programokkal egészítjük ki a város szívében.

A szálláshely a Márton Áron Szakkollégiumban lesz, ahol a tábor rendjére éjszaka kollégiumi tanárok vigyáznak. A résztvevők számára igény szerint biztosítunk az ebéd mellett reggelit és vacsorát.

Részletes program

A tábor költségei:

  • A részvétel díja 5.000 Ft
  • Részvételi díj ebéddel: 8.000,-Ft
  • Részvételi díj teljes ellátással (szállással, napi háromszori étkezéssel) 15.000 Ft

A jelentkezés határideje: 2013. június 7.
A KreaTáborba a jelentkezni online, az ELEKTRONKUS JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével lehet.

A jelentkezés véglegessé a részvételi díj befizetésével válik.

A RÉSZVÉTELI DÍJ BEFIZETÉSÉNEK MÓDJA

A táborral kapcsolatos kérdéseikkel Izsák Mónika kolléganőnkhöz fordulhatnak bizalommal az izsak.monikapte.hu e-mail címen.

A 2012. évi tábor képei és postjai elérhetők a PTE BTK Facebook oldalán:facebook.com/ptebtk