Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Tanárságból: jeles! - Értékelő

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Tanárságból: jeles - 2017

 

A PTE BTK a 2016/2017-es tanévben immár negyedik alkalommal hirdette meg a Tanárságból: jeles c. pályázatát. A középiskolások számára kiírt felhívásra összesen kilenc pályamű érkezett, három különböző műfajban: négy video, egy vers és négy esszé.

Az I. díjat, valamint a közönségdíjat Szádoczky Virág, a budapesti Leövey Klára Gimnázium diákja vehette át a legkreatívabb, egy egész osztályközösséget megmozgató bemutatásért. A Jó kezekben c. videoklipből Bacsó Éva történelem – társadalomismeret szakos tanárnőt ismerhettük meg.

Különdíjat vehetett át Palágyi Ákos, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma diákja A fizika gyógyír mindenre című pályamunkájáért a legszórakoztatóbb, legszemélyesebb bemutatásért. Az esszé Somosi István matematika-fizika szakos tanárt mutatta be.

Szintén különdíjat vehetett át Berta Dorina, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium diákja Egy igazán színes egyéniség… című esszéjéért a legsokrétűbb, legszínesebb bemutatásért. Az írásműben a pályázó Kaposvári Éva magyar-francia szakos tanárnőnek adott „tanárságból jelest”.

Ezúton is gratulálunk minden középiskolás diáknak, akik részt vettek a pályaművek elkészítésében!