Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Tanulmányi ösztöndíj

Nyomtatóbarát változatPDF változat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar pályázatot ír ki a 2019/2020-as tanévre Erasmus+ hallgatói tanulmányi mobilitási programban való részvételre

A pályázat célja

Célja, hogy lehetővé tegye oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatok megszerzését egy másik program országbeli felsőoktatási intézményben. A tanulmányi célú mobilitásnak elő kell segítenie a hallgató tanulmányi előmenetelét és személyes képességeinek fejlesztését.

Az Erasmus program keretében a pályázaton nyertes hallgatók lehetőséget kapnak Európai Uniós partneregyetemeink egyikén részképzésben részt venni (lehetőséget kapnak arra, hogy a külföldi egyetem saját hallgatóival megegyező státusban fogadja őket, nem kell tandíjat fizetniük és a kint teljesített vizsgáik itthoni tanulmányi kötelezettségükbe tanszéki engedéllyel beszámíthatók). A tanulmányutak célja félév-áthallgatás, a szakdolgozat elkészítése. A mobilitás csak akkor valósulhat meg, ha a külföldi tanulmányokat a küldő intézmény elfogadja és azt a hallgató itthoni előmenetelébe (a PTE-s kreditszámokon) beszámítja. A külföldi tanulmányok minimális időtartama 3 hónap.

Jelentkezés: https://outgoing.pte.hu/

A részletes kiírás a csatolt fájlok között található. A pályázatok elkészítésével kapcsolatos kérdésekben Kovács-Samu Éva és Lajos Mária (btk-erasmus@pte) kari koordinátorok tudnak további információval szolgálni.

Pályázható intézmények listája

Sikeres pályázást kívánok!
 
Prof.dr.Bereczkei Tamás
dékán, egyetemi tanár
 
Pécs, 2019. január 24.