Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Tanulmányi ösztöndíj

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

PÓTPÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar pótpályázatot ír ki a 2019/2020-as tanév tavaszi félévére Erasmus+ hallgatói tanulmányi mobilitási programban való részvételre

 

A pályázat célja

 

Célja, hogy lehetővé tegye oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatok megszerzését egy másik program országbeli felsőoktatási intézményben. A tanulmányi célú mobilitásnak elő kell segítenie a hallgató tanulmányi előmenetelét és személyes képességeinek fejlesztését.

 

Az Erasmus program keretében a pályázaton nyertes hallgatók lehetőséget kapnak Európai Uniós partneregyetemeink egyikén részképzésben részt venni (lehetőséget kapnak arra, hogy a külföldi egyetem saját hallgatóival megegyező státusban fogadja őket, nem kell tandíjat fizetniük és a kint teljesített vizsgáik itthoni tanulmányi kötelezettségükbe tanszéki engedéllyel beszámíthatók). A tanulmányutak célja félév-áthallgatás, a szakdolgozat elkészítése. A mobilitás csak akkor valósulhat meg, ha a külföldi tanulmányokat a küldő intézmény elfogadja és azt a hallgató itthoni előmenetelébe (a PTE-s kreditszámokon) beszámítja. A külföldi tanulmányok minimális időtartama 3 hónap.

 

Jelentkezés: https://outgoing.pte.hu/

 

A részletes kiírás a csatolt fájlok között található. A pályázatok elkészítésével kapcsolatos kérdésekben Kovács-Samu Éva és Bőczin-Sirkeci Vanda (btk-erasmus@pte) kari koordinátorok tudnak további információval szolgálni.

 

Pályázható intézmények listája

 

Sikeres pályázást kívánok!

 

 

 

Prof.dr.Heidl György
dékán, egyetemi tanár

 

 

 

Pécs, 2019. szeptember 5.

 

 

 

 

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.