Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

A népzene tehát a természet tüneménye

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A PTE BTK Néprajz Kulturális Antropológia Tanszékének és a Janus Pannonius Múzeum Néprajzi Osztályának közös kiállítása.

A népzene tehát a természet tüneménye” (Bartók Béla)

A PTE BTK Néprajz Kulturális Antropológia Tanszékének és a Janus Pannonius Múzeum Néprajzi Osztályának közös kiállítása.

Kiállításmegnyitó:
2019. szeptember 5. 17:00

A kiállítás megtekinthető: 
2019. szeptember 6-7. 10:00-18:00 

Mi a zene? Tényleg univerzális természeti-kulturális tünemény, ami mindenütt képes felütni a fejét? Vajon a hasonlóságok mellett milyen különbségeket mutat? Hogyan hozzák létre, adják elő, fogadják be, és miként értelmezik a zenét a világ különböző részein? Az emberek mikor, hol, mivel, miért, mennyi ideig és mit, illetve miért éppen azt, játsszák hangszereiken vagy éneklik el a saját hangjukkal. Kiállításunk a zenének és a zene megértésének ezt a sokoldalúságát kívánja felvillantani három példa (a Dél-Dunántúl, a vietnámi brúk, az európai számik) segítségével. Mivel a zenéről kiállítást készíteni értelmetlen zene nélkül, ezért kiállításunkon a fotóanyagokon bemutatott (zenei) világok képi felvillantása–megragadása mellett annak hangzó bemutatására is vállalkozunk. 

Forrás: zeneszuret.hu

Esemény dátuma: 
2019. szeptember 05. 17:00 - 2019. szeptember 07. 18:00
Esemény helyszíne: 
Művészetek és Irodalom Háza (Pécs, Széchenyi tér 7-8.)
Kategória: 
Kiállítás

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.