Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

EIT Health [iDay] Innovációs Nap Pécsett 2019.

Nyomtatóbarát változatPDF változat

2019. november 5-én, a Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete az EIT Health támogatásával ismét megszervezi a HUB Collaborations elnevezésű Innovációs Napját, mely lehetőséget teremt az országhatárokon átívelő kutatási-, oktatási, valamint üzleti kapcsolatok megalapozásához.

  EIT Health  Innovációs Nap Pécsett 2019.

 

A rendezvény programtervezete (2019. november 5.)

Az EIT Health iDay-en elsődlegesen olyan szakemberek előadásait hallgathatjuk meg, akik „sikersztorikkal” rendelkeznek az üzleti innováció területén és egyfajta mintát, példát mutatnak az esemény fő célközönségének, a fiatal innovátoroknak.

Az előadások mellett párhuzamosan lehetőséget biztosítunk a tavaly is nagy sikerrel futó verseny, a HACKATHON-on való részvételre, ahol a fiatal szakembereknek egy aktuális, egészségügyi probléma megoldásán kell dolgozniuk egy „ideation” módszertan alkalmazásával.

A nap folyamán a résztvevők több alkalommal rövid tréningeken vesznek részt, amelyek hozzájárulhatnak a feladatuk sikeres végrehajtásához. A nap végén a versenyzők rövid pitch formájában ismertetik eredményeiket a zsűri és a további előadásokon részt vevők előtt.

MEGOLDANDÓ PROBLÉMA 2019-ben: Az életet veszélyeztető, életet rövidítő betegségekben szenvedő gyermekeket segítő intézmények munkájának támogatása innovatív technológiával.

Az EIT Health iDay idei újdonsága a Kutatói Börze, melynek kiemelt célja az, hogy a PTE oktatóit és kutatóit közös – karokon és tudományterületeken átívelő – kutatások meghatározására és azonosítására, közös, eltérő szemléletű tagokból létrejövő hallgatói kutatócsoportok felállítására ösztönözze.

Bővebb információ és regisztráció az eseményre: http://itdweb.hu/hu/hub-collaborations-innovacios-nap-pecsett-2019/

 

Esemény dátuma: 
2019. november 05. 09:00 - 18:00
Esemény helyszíne: 
PTE
Kategória: 
Konferencia

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.