Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Könyvtári Roadshow

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont 2016. április 27-én 10.00 órától "Könyvtári Roadshow"-t szervez a BTK-TTK aulában. A rendezvény célja, hogy minél több oktató, hallgató, doktorandusz megismerkedhessen az elektronikusan elérhető tudományos e-forrásokkal és a hatékony keresést segítő rendszerekkel.

A rendezvényen öt rövid előadással hívjuk fel a figyelmet a könyvtár által előfizetett adatbázisok használatának fontosságára, valamint az előadásokkal párhuzamosan, külön térben állunk az érdeklődők rendelkezésére, és válaszolunk az adatbázisokkal kapcsolatos kérdésekre.

Az érdeklődők többek között választ kaphatnak a következő kérdésekre:

  • Hogyan induljak el az információkereséssel? /Adatbázis portál bemutatása/
  • Miért érdemes használni a könyvtár által előfizetett összetett keresőt, az Ebsco Discovery Service-t? /Keresőrendszer I. – Ebsco Discovery Service (EDS)/
  • Hogy tudok keresni teljes szövegű folyóiratokban? /Keresőrendszer II. - Full Text Finder/
  • Miért érdemes használni az EndNote webes eszközt? Hogyan könnyíti meg az EndNote webes hivatkozásrendező használata a kutatási cikkek megírását? Hogyan gyűjthetem össze gyorsan a hivatkozásokat? /EndNote/
  • Hogyan tudok keresni saját kutatási területemen a világban kiírt pályázati lehetőségek között, egyéni mobilitási pályázatoktól a nagyobb kutatási projekteket jelentő pályázatokig? Megtudhatja, ha a PIVOT kutatásfinanszírozási adatbázisról tartott online előadásunkat figyelemmel követi!

Esemény dátuma: 
2016. április 25. 11:45
Esemény helyszíne: 
PTE BTK-TTK Aula (Pécs, Ifjúság útja 6.)
Kategória: 
Egyéb

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.