Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület XIX. Nemzetközi Tudományos Konferenciája

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Felhívás a Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület XIX. Nemzetközi Tudományos Konferenciáján való részvételre.

A 16 éve működő Egyesületünk megalakulása óta kiemelt küldetésének tekinti a tudományos pályájukon elindult PhD-hallgatók, az azt tervező egyetemisták és a fiatal kutatók szakmai segítését. E célból az elmúlt években tizennyolc nemzetközi tanácskozást szerveztünk és az azokon elhangzott előadásokat - tizennyolc elektronikus könyvben – megjelentettük. (Ezek a PEME honlapján olvashatók).

A sikeres tudományos pálya megalapozását és a jövő vezető kutatóinak kinevelését ez alkalommal is támogatni kívánjuk azzal, hogy 2019. november 14-én (csütörtökön) nemzetközi tudományos konferenciát szervezünk a fiatal kutatók számára, s az elhangzott előadások alapján készült tanulmányokat (lektorált, ISBN számmal ellátott) elektronikus kötetben a konferencia után rövidesen most is megjelentetjük.

A résztvevőket a szekció-elnökségek a tudományos pályára való felkészülésben szakmai tanácsaikkal, s a jövőre vonatkozó javaslataikkal is segítik. Mindezek mellett mentori kapcsolatok kiépítésére, s az Egyesület PhD-műhelyéhez való csatlakozáshoz is lehetőséget kapnak az előadó fiatalok.

E konferencián szívesen látjuk az összes hazai és határon túli fiatal magyar kutatót és doktori cselekményben részt vevő hallgatót, valamint a tudományos pályára készülő mesterszakos diákokat is.

A tervezett tanácskozásra Budapesten, a Villányi út 11-13. alatti Konferenciaközpontban

2019. november 14-én /csütörtökön/ 10-17 óra között kerül sor.

 

Részletek a mellékletben!

 

Esemény dátuma: 
2019. november 14. 10:00
Esemény helyszíne: 
Konferenciaközpont (Budapest, Villányi út 11-13.)
Kategória: 
Konferencia

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.