Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Ramiro Hidalgo - Latin-amerikai víziók

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Szeretettel meghívjuk Ramiro Hidalgo chilei képzőművész kiállításmegnyitójára, ami a PTE BTK Ibero-Amerikai Hét keretén belül kerül megrendezésre. 
Ramiro Hidalgo chilei képzőművész, aki Santiagoban született és nőtt fel. A műalkotásaira jellemző, hogy sokszínű témákra reflektálnak, és különféle technikákat és stílusokat alkalmaznak. Kiállításai eddig Chilében, Kolumbiában és Németországban voltak megtekinthetőek.
Az új kiállítása („Latin-amerikai víziók”) bepillantást enged a latin-amerikai élet eltérő szegmenseibe. 
Az egyik oldalról a kiállítás a művész régebbi munkásságát ismerteti, Santiago városában töltött évei alatt készült képeinek bemutatásával . Ezek az alkotások egyrészt a nagyvárosi életről mesélnek egy kritikus nézőpontból megközelítve, és mindeközben rávilágítanak bizonyos szociális problémákra is. 
A másik oldalról a kiállítás az alkotó új műveit ismerteti, amelyeket a chilei, a perui és az ecuadori utazása inspirált. Ezek az alkotások azt a kapcsolatot hivatottak felfedezni, amely a tiszta természet és az emberek között húzódik. Ebben a különleges kötelékben láthatunk illusztrációkat ceremóniákról, tájképekről és találkozásokról, amelyeket a spiritualitás és energia vesz körbe. 
Ezek az ellentétes benyomások (a kaotikus nagyváros versus a természet harmóniája) meghívnak minket, hogy közösen megkérdőjelezhessük a napjaink társadalmainak prioritásait és azokat az életutakat, amelyek mellett döntünk. 

A kiállítás megtekintenthető 2016. május 14-ig.

Támogatók: Tudásközpont és a PTE BTK Ibero-Amerika Hét.

Esemény dátuma: 
2016. május 10. 17:00
Esemény helyszíne: 
Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont (Pécs, Universitas u. 2.)
Kategória: 
Kiállítás

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.