Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

SZAKNYELVOKTATÁS NYELVSZAKON - kerekasztal beszélgetés

Nyomtatóbarát változatPDF változat

2018-ban Pécs ad otthont a SZOKOE (Szaknyelvoktatók és -kutatók Országos Egyesülete) éves konferenciájának, melyre a PTE ÁOK Nyelvi és Kommunikációs Intézete szervezésében nov. 9-10-én az MTA székházban kerül sor. 

 

Ehhez az eseményhez kapcsolódóan november 10-én 11 órától a PTE Romanisztikai Intézete NYELV - SZAK - MA című programsorozata keretében szakmai kerekasztalt szervez a bölcsészkari szaknyelvoktatás lehetőségeiről és módszereiről. 

 

A Seddig felkért és regisztrált hozzászólói:

Fischer Márta, Seidl-Péch Olívia (BME INYK)

Bene Krisztián, Kóbor Márta (PTE BTK)

Egyed Csilla PTE BTK-s régidiák (PTE ÁOK ENYKI)

 

A - további hozzászólók előtt is nyitva álló - beszélgetés első részében a Francia Tanszék (PTE) szaknyelvi specializációjának rövid bemutatkozása után azt a kérdést járjuk körül, vajon lehet-e, érdemes-e szaknyelvet oktatni bölcsészkari alapképzésben, milyen nehézségekkel kell számolnunk, milyen lehetőségek rejlenek egy ilyen típusú képzésben.

 

A beszélgetés második felében a kerekasztal résztvevői módszertani tippekkel, bevált gyakorlatokkal illusztrálják, hogyan lehet és érdemes vállalkozni szaknyelvoktatásra.

 

Szeretettel várjuk tehát a nyelvi tanszékek oktatóit nov. 10-én 11 órától előbb a szakmai kerekasztal, majd egy terített asztal köré a Paulus Café emeleti különtermébe - a program ugyanis 13 órától egy közös ebéddel folytatódik, amelyre ezúton szeretnénk meghívni az összes résztvevő és érdeklődő kollégát.  

 

Esemény dátuma: 
2018. november 10. 11:00
Esemény helyszíne: 
Paulus Café különterme
Kategória: 
Szakmai vita

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.