Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Szóból ért? - A hatékony asszertív kommunikáció alapjai - tréning

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

 

 

Életünket, közérzetünket, életminőségünket meghatározzák kapcsolataink: ha harmonikusak, kiegyensúlyozottak, ha számunkra megfelelően, jól működnek, akkor magunkat is jól működőnek, „egyben lévőnek”, kiegyensúlyozottnak érezzük.

Ha viszont gyakran vannak konfliktusaink; ha sokszor érezzük úgy, hogy nem értenek meg mások, és nem tudjuk megértetni magunkat; ha újra és újra vitákba, veszekedésekbe keveredünk, akkor egyre kiegyensúlyozatlanabbá, idegesebbé, elégedetlenebbé válunk.

Kapcsolatainkat alapvetően határozza meg a kommunikációnk. Ha megtanuljuk, hogyan mondhatjuk el másoknak érzéseinket, gondolatainkat, véleményünket – akár sérelmeinket és megbántottságunkat is – úgy, hogy azzal ne ártsunk a másiknak, ne rombolja a köztünk lévő viszonyt és önmagunkat, azzal nagyban javíthatjuk társas kapcsolataink és egyúttal életünk minőségét.

A tréningen - többek közt, saját élményeken, tapasztalatokon keresztül – a résztvevők egyrészt megismerkednek a hatékony, asszertív kommunikáció alapelveivel; másrészt saját kommunikációs eszköztárukat fejlesztve megtanulják felismerni saját viselkedésük, működésük kommunikációs csapdáit, a problémáik, konfliktusaik kommunikációs vetületeit, és támogatást kapnak ezek módosításához, javításához – vagyis a hatékony kommunikációs eszközök elsajátításához és fejlesztéséhez.

Ha Te is szeretnéd, hogy
- mindig azt értsék ki a szavaidból, amit tényleg mondani akartál,
- mindig pontosan értsd, mit akar mondani Neked a másik,
- beszélgetéseid ne forduljanak újra és újra romboló játszmákba,
- személyiségfejlődésed és emberi kapcsolataid egyaránt kedvező fordulatot vegyenek,
akkor a tréningünk Neked is szól!
A tréninget Varga Éva tréner, coach vezeti.


A tréningen való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. A tréning maximális létszáma 18 fő, a helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük fel. Jelentkezési határidő: 2019. március 25. 12 óra


Jelentkezni lehet a PTE BTK honlapján az alábbi linken:
https://btk.pte.hu/szobol_ert_a_hatekony_asszertiv_kommunikacio_alapjai

Esemény dátuma: 
2019. március 29. 09:00 - 17:00
Esemény helyszíne: 
PTE BTK Pécs, Ifjúság útja 6.
Kategória: 
Egyéb

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.