Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

XX. Jornadas Iberoamericanas de la Universidad de Pécs - CONFERENCIA INTERNACIONAL

Nyomtatóbarát változatPDF változat

XX. Ibero-Amerika Hét

 

A Pécsi Tudományegyetem Ibero-Amerika Központja 2019. május 6-10. között XX. alkalommal szervezi meg a spanyolul-portugálul beszélő világ bemutatását célzó tudományos-kulturális rendezvénysorozatát, az Ibero-Amerika Hetet.

A 2000. év májusa óta minden évben megszervezett tudományos és kulturális találkozó elnevezése a spanyol és portugál nyelvet beszélő európai és latin-amerikai országokat jelöli, alapvető célkitűzése a spanyol és portugál nyelvű civilizáció színvonalas programok segítségével történő bemutatása, továbbá Magyarország, Közép-Európa és az ibero-amerikai világ oktatási és kulturális kapcsolatainak, tudományos együttműködéseinek elősegítése.

A tudományos szimpózium mellett aXX. alkalommal megszervezett Ibero-Amerika Hét keretében 2019-ben is kulturális programok várják az egyetem, a város és a régió polgárait, valamint középiskolai diákokat, egyetemi hallgatókat.

A városi civil szervezetekkel (Pécsi Magyar-Spanyol Társaság), a PTE Külügyi Igazgatóságával, az MTA PAB Ibero-Amerika Munkacsoportjával, a PTE BTK Spanyol és Ibero-amerikai Tanulmányok Tanszékével együtt szervezett egyetemi programok, a spanyol-magyar két tanítási nyelvű képzést is működtető pécsi Kodály Zoltán Gimnáziummal együttműködésben szervezett programjaink összességében valamennyi korosztály, széles közönség számára szólnak.

 

Helyszín: PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont (7622 Pécs, Universitas u. 2/A, 321. Konferenciaterem)

Protokollmegnyitó időpontja: 11.00 

 

PROGRAM A CSATOLMÁNYBAN

Esemény dátuma: 
2019. május 06. 10:00 - 2019. május 10. 16:00
Esemény helyszíne: 
Tudásközpont illetve BTK TTK Aula, Pécs
Kategória: 
Konferencia

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.