Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Gólya-hír

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Köszöntjük az Olvasót!

 

Szeretettel üdvözöljük elsőéves hallgatóinkat, és honlapunk minden látogatóját. Gratulálunk mindazoknak, akik a 2018/19-as tanévet sikerrel kezdhetik meg karunkon.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara hazánk egyik legkiválóbb felsőoktatási szerveződése. A bölcsészettudományi karok között oktatóink kiválósága alapján ma Magyarországon az elsők vagyunk.  A kar folytonos megújulása során saját hagyományaira, és a sokféle szakterület együttműködéséből, a szerteágazó hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerből érkező inspirációkra épít.

A bölcsészet-és társadalomtudományok, valamint a pedagógia területei a tudományos és mindennapi gondolkodás alapjaival, az emberi elme teremtő erejének működésével, a különböző közösségekben, kultúrákban végbemenő együttműködés formáival, feltételeivel és lehetőségeivel foglalkoznak. Mindazzal, ami az életünknek hosszú távon is célt és értelmet adhat.

Karunk sokoldalúsága és dinamikusan bővülő nemzetközi kapcsolatai révén kiváló kereteket, nagy választási szabadságot kínál ahhoz, hogy minden diákunk felfedezhesse és fejleszthesse saját képességeit, megtegye az első, döntő lépéseket szakmai pályafutása felépítéséhez, egyedi tehetsége kibontakoztatásához. Diákjaink bejárhatják a régi, jól ismert, fontos állomásokhoz vezető utakat, máskor pedig ezektől elszakadva, bátran új irányokkal próbálkozhatnak. A kreativitás, az állandó szakmai-szellemi megújulás közös és kölcsönös tanulási folyamatokból táplálkozik. E folyamatok energiáit a diákok, az oktatók, a kutatók szenvedélyes kíváncsisága, törekvése, elhivatottsága, és a tanulást segítő adminisztratív munkatársak elkötelezettsége adja.

A kreatív szellemiség táplálta személyes és közös fejlődés alapvető emberi igényünk. Ahhoz, hogy igazán boldog, elégedett életet élhessünk, sikereket érjünk el, olyan biztonságos, egyben kihívásokat, próbatételeket is nyújtó környezetre, igazi alkotó közösségre van szükségünk, amely lehetőséget ad képességeink kibontakoztatására.  Ez az üzenet fogalmazódik meg karunk jelmondatában: Jót! Együtt! Szabadon!

 

Hatékony munkát, eredményes tanévet kívánunk!

 

A Kar munkatársai nevében:

Bognárné dr. Erdős Márta

oktatási dékánhelyettes