Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Határtalan - nyári egyetem

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar

HATÁRTALAN

Határon Túli Magyarok Interdiszciplináris Nyári Egyeteme

2014. augusztus 17-23.

A nyári egyetem végleges programja
(A programváltozás jogát fenntartjuk!)

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, és a Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégium pécsi kollégiuma hagyományosan jó együttműködése keretében a határon túl élő magyarok számára idén is megszervezi nyári egyetemét.

A rendezvény célja, hogy a Magyarország határain túl már egyetemi tanulmányokat folytató magyar hallgatók megismerkedhessenek a pécsi Bölcsészettudományi Kar szakmai műhelyeivel, bepillantást nyerjenek a hazai tudományos kutatásokba és megismerhessék Pécs városát.

A Határon Túli Magyarok Interdiszciplináris nyári egyeteme négy szekcióban várja az érdeklődőket. A pszichológia, a társadalomtudományok, a magyar irodalom és a magyar néprajz területén a Bölcsészettudományi Kar méltán elismert oktatói tartanak bevezető előadásokat, majd az előadásokhoz kapcsolódó szekció-előadások, és szemináriumok nyújtanak lehetőséget a témákban való elmélyülésre. A nyári egyetem keretében elvégzett kurzusokról a résztvevőknek kreditértéket (4 ECTS) tartalmazó igazolást állítunk ki, melyeket az anyaintézmények szabályai szerint a hallgatók saját tanulmányaikba is beilleszthetnek.

A szakmai program mellett a rendezvény számos fakultatív programlehetőséget kínál. Figyelmet fordítunk arra, hogy a résztvevők megismerkedhessenek Pécs város nevezetességeivel, legyen szó akár a történelmi Pécsről, akár a közelmúlt Európa Kulturális Fővárosa keretében megújuló megyeszékhelyről és környékéről.

A Határon túli magyarok interdiszciplináris nyári egyeteme 2014. augusztus 17-23. között kerül megrendezésre. A kurzusokat a Bölcsészettudományi Kar Campusán tartjuk, a szállásról a Márton Áron Szakkollégium gondoskodik.

A rendezvény a TÁMOP 4.2.3-10/1/konv-2012-0028 keretében valósul meg, így a részvétel térítésmentes. A rendezvényre jelentkezni elektronikusan, a jelentkezési lap kitöltésével lehet.

A jelentkezés határideje: 2014. július 18., péntek.

További információkért forduljon bizalommal a rendezvény koordinátorához, Izsák Mónikához (+36-72/503 600/24287; izsak.monika@pte.hu).

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.