Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Határtalan - nyári egyetem, 2013

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, és a Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégium pécsi kollégiuma hagyományosan jó együttműködése keretében a határon túl élő magyarok számára idén is megszervezi nyári egyetemét.

A rendezvény célja, hogy a Magyarország határain túl már egyetemi tanulmányokat folytató magyar hallgatók megismerkedhessenek a pécsi Bölcsészettudományi Kar szakmai műhelyeivel, bepillantást nyerjenek a hazai tudományos kutatásokba és megismerhessék Pécs városát.

A Határon túli magyarok interdiszciplináris nyári egyeteme négy szekcióban várja az érdeklődőket. A pszichológia, a társadalomtudományok, a magyar irodalom és a magyar nyelvészet területén a Bölcsészettudományi Kar méltán elismert oktatói tartanak bevezető előadásokat, majd az előadásokhoz kapcsolódó szekcióelőadások, szemináriumok és workshopok nyújtanak lehetőséget a témákban való elmélyülésre. A nyári egyetem keretében elvégzett kurzusokról a résztvevőknek kreditértéket (4 ECTS) tartalmazó igazolást állítunk ki, melyeket az anyaintézmények szabályai szerint a hallgatók saját tanulmányaikba is beilleszthetnek.

A szakmai program mellett a rendezvény számos fakultatív programlehetőséget kínál. Figyelmet fordítunk arra, hogy a résztvevők megismerkedhessenek Pécs város nevezetességeivel, legyen szó akár a történelmi Pécsről, akár a közelmúlt Európa Kulturális Fővárosa keretében megújuló megyeszékhelyről és környékéről.

A Határon túli magyarok interdiszciplináris nyári egyeteme 2013. augusztus 25-31. között kerül megrendezésre. A kurzusokat a Bölcsészettudományi Kar Campusán tartjuk, a szállásról a Márton Áron Szakkollégium gondoskodik.

A rendezvény a TÁMOP 4.2.3-10/1/konv-2012-0028 keretében valósul meg, így a részvétel térítésmentes. A rendezvényre jelentkezni elektronikusan, a jelentkezési lapkitöltésével lehet.

Jelentkezési határidő: 2013. július 15.

További információkért forduljon bizalommal a rendezvény koordinátorához, Izsák Mónikához (+36-72/503 600/24287; izsak.monikapte.hu).


 

A Határon túli magyarok interdiszciplináris nyári egyeteme programja

A nyári egyetemen 4 szekcióban hallgathatnak az érdeklődők előadásokat, és vehetnek részt workshopokon. Minden szekcióban egy témavezető, szekcióelőadás, naponta 1 tantermi előadás és szeminárium (4 napon át), és naponta egy, közös munkát összefogó workshopra (5 napon át) kerül sor. A témavezető előadások - az interdiszciplinaritás szellemében - mindenki számára kötelező, függetlenül attól, milyen szekcióban vesznek részt.

A fakultatív programokon a részvétel nem kötelező, azokon Pécs nevezetességeivel, kulturális sajátosságaival ismerkedhetnek a résztvevők. Ezek esetében a programváltoztatás jogát fenntartjuk.

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.