Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Pályázat | L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj a Nőkért és a Tudományért (2020)

Nyomtatóbarát változatPDF változat
Pályázat | L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj a Nőkért és a Tudományért (2020)
 
A L’ORÉAL Magyarország és az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - útján, a Magyar Tudományos Akadémia védnökségével – idén már tizenhetedik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a nemzetközi L’ORÉAL-UNESCO FOR WOMEN IN SCIENCE program szellemében, 2020. évre.
A pályázat neve: L’ORÉAL–UNESCO MAGYAR ÖSZTÖNDÍJ a Nőkért és a Tudományért
 
Az ösztöndíj célja, hogy a fiatal tudós nőket és kutató szakembereket kiemelkedő és gyakorlatba vehető tudományos eredmények elérésére serkentse, továbbá ösztönözze és előmozdítsa a magyar nők helyzetét a tudományos és kifejezetten kutatói pályán, a legkülönbözőbb kutatási területeken.
 
A L’ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj feltételrendszere: A pályázaton a Magyar Köztársaság területén az állami felsőoktatási intézményekben, ezek kutató intézményeiben, és az MTA kutatóintézetekben dolgozó, magyar állampolgárságú, az alább megjelölt tudományterületek valamelyikén tudományos kutatással foglalkozó nők vehetnek részt:
1/ természettudományok, élettudományok
2/ anyagtudományok
A 2020. évi pályázat 2 ösztöndíj-támogatást tartalmaz:
A) 35 év alatti (vagy 2020-ban 35. életévüket betöltő), nők pályázhatnak egy
2 000 000 Ft-os ösztöndíjra.
B) 45 év alatti (vagy 2020-ban 45. életévüket betöltő), nők pályázhatnak egy
2 000 000 Ft-os ösztöndíjra.
 
Az ösztöndíjak odaítéléséről - a Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért - keretei között tudományos, szakmai zsűri dönt. A zsűri elnöke Dr. Ádám Veronika, akadémikus; tagjai: Dr. Ránky Katalin, vegyészmérnök, az ösztöndíjprogram tiszteletbeli elnöke; Dr. Hunyady László egyetemi tanár, Semmelweis Egyetem, Élettani Intézet; Dr. Perczel András, egyetemi tanár, ELTE Szerves Kémiai Tanszék; Dr. Kamarás Katalin, kutató professzor, MTA Wigner FK Szilárdtestfizikai és Optikai Intézet. Amennyiben a szakmai zsűri valamelyik kategóriában nem talál megfelelő színvonalú pályázatot, fenntartja a jogát, hogy abban a kategóriában nem adja ki a díjat, illetve egyik kategóriában két díjat oszt ki.
 
Részletek a mellékletben és a kiírás honlapján.

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.