Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Pécsett rendezték a Raoul Wallenberg vetélkedő regionális döntőjét

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Raoul Wallenberg Egyesület és Alapítvány és a Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Wallenberg nyomán címmel, 11. alkalommal hirdetett  vetélkedőt magyarországi és határon túli középfokú oktatási intézmények tanulói számára. 

Pécs 6. alkalommal látta vendégül az egyik regionális döntőt. 2020. február 7-én 6 csapat mérte össze tudását és közülük egy kerülhetett az országos döntőbe. A vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkeztek, akiknek előzetesen facebook honlapot kellett létrehozniuk és feltölteni, illetve kisfilmet forgatnia témában.

A vetélkedőn a diákokat és a felkészítő tanárokat a Bölcsészettudományi Kar nevében Dr. Schmidt Andrea dékáni megbízott, Bognár Szilvia alpolgármester és Goldmann Tamás a pécsi zsidó hitközség elnöke köszöntötte.

 A Pécsi Leőwey Klára Gimnázium  - köszönhetően  Radványi Krisztina tanárnőnek - két csapattal nevezett. Közülük a Tűzoltók második helyezést ért el, míg a harmadik helyen a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola, Rettungsteam nevű csapata végzett.

A színvonalas vetélkedő győztese a Lételem nevű csapat lett, akik a szabadkai Egészségügyi Középiskolát képviselték.

 

 

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.