Pótfelvételi a PTE BTK-n (2022)

július

27.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara idén is számos képzéssel várja a pótfelvételi eljárásban bekerülni szándékozókat. Osztatlan tanárszak választása esetén állami ösztöndíjas helyre is jelentkezni!

Azoktól, akik mozgóképkultúra és médiaismeret-tanár szakot választanak egy kisfilmet várunk, ezzel teljesítik a gyakorlati vizsgát.

 

A pótfelvételin mindenki csak egy helyre jelentkezhet. A minimumpontszám, amivel jelentkezni érdemes, a most lezárult felvételi eljárásban kialakult ponthatár. Ezt a felvi.hu Pontszámító kalkulátorával ellenőrizhetik.

A jelentkezési határidő 2022. augusztus 5. éjfél.

Bővebben a jelentkezésről ITT olvashatnak.

 

Tájékoztatjuk mesterképzésre jelentkezőinket, hogy a szóbeli meghallgatások minden szakon augusztus 17-én szerdán lesznek.

Amennyiben olyan szakra kíván jelentkezni, ahova alapdiplomája nem fogadható el teljes kreditbeszámítással (ezt ezen az oldalon, az adott szak leírásában a Felvételi információk fülön ellenőrizheti), úgy kreditelismerési kérelmet várunk, legkésőbb augusztus 7-ig a btkfelvi[kukac]pte.hu címre.

Ugyanitt a Felvételi információk fülön találják a szóbeli meghallgatás témaköreit.

 

A mesterszakos szóbeli felvételik az alábbiak szerint zajlanak majd:

 

anglisztika: augusztus 17. szerda, 10 órai kezdés, online, Teams

dokumentumfilm-rendező művész: augusztus 17. szerda, 14 órai kezdés, online, Teams

emberi erőforrás tanácsadó: augusztus 17. szerda, 9-10:30 óra, online, Skype

klasszika-filológia: augusztus 17. szerda, 8:30 óra, online

pszichológia: augusztus 17. szerda, 10 óra, személyes megjelenés, 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. B/214.

magyartanár: augusztus 17. szerda, 10 óra, online, Teams

szociálpolitika: augusztus 17. szerda, 15 óra, online, Skype

 

Jelentkezőinknek e-mailes értesítést küldtünk. Online vizsga esetén a bizottság a felvételi jelentkezéskor megadott e-mail címen keresi meg a jelentkezőket. Teams-es vizsga esetén egy erre az e-mail-re regisztrált Teams-fiókra lesz szükség (teams.microsoft.com).