Kerülj képbe!

Kedves Leendő Hallgatónk!

Miért a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karát válassza? Erre azt válaszolhatom határozottan és büszkén, hogy „azért, mert a jövő embere a bölcsész.” Korunkban a munkaerő-piac változó igényeihez alkalmazkodni tudó, művelt, széleslátókörű, magasan képzett munkavállalóra van a leginkább szükség. 

Prof. Dr. Heidl György | Fotó: Csortos SzabolcsEbben a kiadványban sok hasznos információt gyűjtöttünk össze a PTE BTK-ról. Arra kérem, lapozzon bele bátran, és ismerje meg képzéseinket, a tehetséggondozást szolgáló lehetősége­ket, a nemzetközi ösztöndíjakat, a hallga­tókat támogató szolgáltatásokat, a Kar diákéle­tét, valamint azt, hogy milyen lehetőségek nyílhatnak meg Ön előtt bölcsészdiplomával a kezében.

Karunk, amely pontosan 30 éve vált önálló fakultássá, immár hosszú évek óta a hazai egyetemi karok élvonalába tartozik, amint a HVG és a Figyelő mértékadó rangsorából is látható. Nem csak ebből a szempontból állunk az élen. A BTK ugyanis a PTE legnagyobb hallgatói létszámú és a legtöbb képzést kínáló szervezeti egysége, ahol nappali és levelező formában, hét nyelven folyik az oktatás. 5000 bölcsészhallgató több mint 300 képzésen tanulhat. Nemzetközi képzéseinken a világ minden részéből tanulnak diákok. A tanárképzésben 75 éves múltra tekintünk vissza. A hall­gatói és az oktatói kiválóság tekintetében jó ideje kiemelkedően teljesítünk. A PTE tíz Karát tekintve kiválósági mutatóink alapján 2014 óta az első helyen állunk. Az ország egyik legszebb, zöld campusa vesz körül bennünket, hétfőnként pedig az 50 éve töretlen lendülettel működő Szenes Klub várja a kikapcsolódni vágyókat.

Köszönöm, hogy kézbe vette a kiadványunkat! Ismerje meg a pécsi bölcsészkart, ahol társadalmi kérdésekre érzékeny intellektuális közeg, gondolkodni kész hallgatók és támogató oktatók várják az ide érkezőket.

Prof. dr. Heidl György
dékán