Mindennapi Függőségeink - Beszélgetés Dr. Zacher Gáborral

Mindennapi Függőségeink - Beszélgetés Dr. Zacher Gáborral (2023. 03. 31.)



PTE Vargha Damján Konferenciaterem (7624 Pécs, Ifjúság út 6.)

„Az ország kedvenc toxikológusa. Hetente három-négy előadást tart, négy vidéki egyetemen tanít, napi negyven-negyvenöt beteget lát el az osztályán. Heti egy-két éjszaka ügyel, beosztottjai állítják, hogy ha ő vezeti az éjszakai ügyeletet, akkor mindig húzósabb a műszak, mert maximalista. Ha van szabadideje, akkor sincs, mert ilyenkor olvas utána a szakmájába vágó kérdéseknek.

Saját bevallása szerint munkaalkoholista. (...) Vallja, hogy tízmillió függő országa vagyunk – mert szenvedély nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Ám meg kell tudni húzni a szenvedélyszerű viselkedés és a szenvedélybetegség közötti határvonalat."

A Kultúr Faktor Projekt, és a PTE BTK Közösségi és Szociális Tanulmányok Tanszékének közös szervezésében megvalósuló rendezvényen Hetényi Tamás, pszichológus, tapasztalati szakember, a Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány munkatársa beszélget Dr. Zacher Gáborral, az „ország kedvenc toxikológusával”. A beszélgetés apropóját Dr. Zacher Mindennapi Mérgeink/Mindennapi Függőségeink című kötetei adják, de várhatóan sok minden más is szóba kerül.

A Kultúr Faktor Projekt a Bázis Addiktológiai Szolgálat 2020 - ban indított kulturális programja, mely a művészet, a kultúra nézőpontjaival szeretne több oldalról is rátekinteni a felépülés jelenségére.

Az eseményre a belépés ingyenes, de arra kérünk, a kihelyezett adománygyűjtő doboz segítségével lehetőségeidhez mérten támogasd céljainkat tetszőleges összegű adományoddal!

Fotó: Haáz Vince | Forrás