Online találkozó

2022. 05. 02.

Az online találkozó során a résztvevő intézmények kollégái a Teams mapparendszerével ismerkedhettek meg, amely a kutatási-fejlesztési program horizontális tanulásának felületeként funkcionál a csoport munkájában. A megismert felület használata és a jó gyakorlatok megosztása hozzájárul ahhoz, hogy a pedagógus kollégák megismerhessék egymás munkáját, inspirálhassák kollégáikat a mentori tervek kialakításában.

 

 

Szakmai hétvége

2022. 02. 25-27.

Az Oktatási Esélyekért! pályaorientációs mentorprogram kollégái, három-napos szakmai hétvége formájában folytatták tovább közös munkájukat. A hétvége során az iskolák pedagógusai ismertették jó gyakorlataikat, amelyekkel diákjaik sikeres pályaorientációjához járulnak hozzá, illetve bemutatták akadályaikat, amelyekkel a kistérségi általános iskolájuk a mindennapi munka során szembe néz. A hétvége szakmai programját, Dr. Bereményi Ábel A pályaorientáció tétje. Döntések és sodródások. Roma fiatalok átlépése az iskolából a munkába című prezentációja, és Dr. Fehérvári Anikó Iskolai lemorzsolódás - Okok, következmények, megelőzések című előadása mélyítették el. A hétvége eredményeként elkészült a kutatási-fejlesztési program következő szakaszának ütemterve.

 

 

 

Alakuló ülés

2021. december 8.

2021. december 8-án megkezdődött az "Oktatási Esélyekért!" pályaorientációs mentorprogram munkája. A Teams felületén megrendezett találkozón a kutatócsoport vezetője, Dr. Híves-Varga Aranka köszöntötte a programban résztvevő 10 intézmény pedagógus kollégáit. A találkozó során Dr. Fehérvári Anikó kutatásvezető-helyettes bemutatta a korai iskolaelhagyás társadalomtudományi kontextusát. Az ismerkedés során bemutatkozott Jakab Natália, a Gandhi Gimnázium igazgató-helyettese, a program középiskolai kapcsolattartója, illetve Kőszegi Krisztián a Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium kollégája. Végezetül a programba bevont 10 intézmény pedagógusai ismertették iskoláikat, pedagógiai programjukat és a térségük nehézségeit.