Megjelent Dr. Teleki Szidalisz Szív-ügyünk c. könyve

Szív-ügyünk

Megjelent Intézetünk oktatójának, Teleki Szidalisznak a "Szív-ügyünk - A szívkoszorúér-megbetegedések bio-pszicho-szociális szempontjai, az elsődleges, másodlagos és harmadlagos megelőzés lehetőségei" című könyve, mely e-könyvként teljes körű, nyílt hozzáféréssel bárki számára elérhető a mersz.hu oldalon: https://mersz.hu/teleki-sziv-ugyunk

A könyv áttekinti a szív-érrendszer és a koszorúér-betegség élettani vonatkozásait, a betegség kialakulásának folyamatát, tüneteit, a diagnosztikus folyamatot, valamint a terápia és a kezelés lehetőségeit. Ismertetésre kerülnek a koszorúér-betegség kialakulásában és lefolyásában szerepet játszó biológiai, pszichés és pszichoszociális tényezők, valamint bemutatásra kerül a betegségnek az egyén életére és életminőségére gyakorolt hatása is. A könyv utolsó, hangsúlyosan gyakorlatorientált fejezete a korábbiakban bemutatott tényezők és az életmód befolyásolásához, illetve a betegséggel való együttéléshez kíván praktikus, jól érthető segítséget nyújtani.

A könyv egészét végig kísérik továbbá egyfajta „kitekintő ablakokban” az Olvasóhoz szóló, őt – az elméleti részeknél talán életszerűbben – megszólító tanácsok, esetpéldák és kérdések, valamint a betegség megismerését és az alkalmazkodást segítő (online) anyagok, tartalmak is, a közös, interaktív együttműködés érzését nyújtva ezáltal az Olvasónak.

Mindezek okán jó szívvel ajánlja a Szerző e könyvet az érintett betegeknek és hozzátartozóiknak egyaránt, de a szívbeteg személyekkel dolgozó szakembereknek, segítőknek is!

(A könyv nyomtatott kiadása várhatóan szeptemberben érkezik.)

Pszichológia Intézet

H-7624 Pécs, Ifjúság útja 6.    +36-72/ 501-516    pszichologia.btk@pte.hu