Névváltoztatás: fordulópont Karunk történetében

július

27.

Közérdekű

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusának 61/2020. (04.29.) számú döntése értelmében 2020. augusztus 1-jétől megváltozik a Bölcsészettudományi Kar neve. E naptól Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karnak hívják. A névváltoztatás fordulópontot jelent a Kar történetében. Azt jelzi, hogy humántudományok mellett társadalomtudományok is meghatározzák az itt folyó képzés arculatát.

Az önálló Bölcsészettudományi Kar 1992-ben alakult meg az akkori Janus Pannonius Tudományegyetem szervezeti egységeként. Az elmúlt közel 30 évben jelentősen kiszélesedett a BTK képzéskínálata. A hagyományos bölcsészettudományi szakok mellett a társadalomtudományok területén is magas szintű oktatás és kutatás folyik karunkon. A 2019/2020- as tanévben több mint 600 hallgató folytatott tanulmányokat ezen a területen.

Mindemellett az idegennyelvű képzések számának gyarapodása, a nemzetközi tudományos élethez való szervesebb kapcsolódás is indokolttá teszi a névváltoztatást.

A Karra röviden továbbra is a BTK betűszóval hivatkozunk. Az angol neve pedig Faculty of Humanities and Social Sciences.

2020. július 27.