Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Pécs, egyetemváros

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Pécset általában mediterrán hangulatú, élhető városként definiálják, különösen pezsgő diákélettel.

Rejtélyes római kori sírkamrák, kupolás török dzsámik és karcső minaret, finom mívű Zsolnay-kerámiák, nagystílű Csontváry-festmények, dekoratív Vasarely- minták. Kora tavasszal virágzó mandulafák és illatos hunyor a Mecsekben, nyár végén gyümölcsüket ontó fügebokrok, ősszel termő szőlődombok, télen hó-porcukorral hintett Mecsek lankái. Filmklubok, fesztiválok, adventi vásár és színházi találkozó, romkocsmák, és a hazafelé utat mindig jelző, a város felé magasodó TV-torony. Számunkra, pécsiek számára ez Pécs, és még sokkal több.

Az egyetem karai nincsenek messze egymástól. Létezik pl. Egyetemváros megálló a 2-es busz vonalán, ahol egy helyen található az Orvostudományi, a Bölcsészettudományi és a Természettudományi Kar épületei.

Az Egyetem szlogenje – Magyarország első egyeteme® – a tradícióra utal s egyben kötelezettségvállalás is: folyamatos törekvés a mind jobbá válásra, az újabb kihívásoknak való megfelelésre. Ehhez tartjuk magunkat a Bölcsészettudományi Karon, amikr azt modjunk, hogy a Pécsi BTK a Dunántúl első bölcsészkara.