Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

VIDEÓ | Közelítések - a tudomány összeköt

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 

A bölcsészet életforma. A bölcsészet a világhoz való hozzáállás. Nem csak a múlt kutatása, hanem a bennünket körülvevő eseményekre, jelenségekre történő folyamatos rákérdezés is, ezek elemzése, értelmezése.

Az új koronavírus okozta világjárvány kivétel nélkül, mindannyiunk hétköznapjaiba jelentős változásokat hozott. Felmerül a kérdés, hogy vajon hogyan érvényesíthetők a bölcsészet- és a társadalomtudományok szempontjai és megközelítésmódjai ebben a megváltozott élethelyzetben? Hogyan közelítenek és reagálnak a bölcsészkar oktatói, kutatói az átformálódott világunkra? Hogyan jelenik meg a koronavírus mint jelenség a kutatásaikban és adott esetben a privát életükben?

Közelítések  sorozatban a Kar oktatói jól ismert szerepkörükben tűnnek fel. Még ha új kommunikációs csatornán jelennek is meg (ezúttal a Teams felületén), ugyanazt teszik: reagálnak, elemeznek és értelmeznek ezekben a rövidre szabott videókban.

Reményeink szerint ez a sorozat nem csak továbbgondolásra érdemes felvetéseket kínál, hanem új nézőpontokkal is gazdagítja nézőit. Továbbá az sem titkolt célunk, hogy a megszólalások közösségépítő funkciót is nyerjenek. Mert a tudomány összeköt.


 

Beszélgetés dr. Füzér Katalinnal 


Beszélgetés dr. Glied Viktorral


Beszélgetés dr. Polyák Gáborral

 

Beszélgetés dr. Káplár Mátyással 

 

Beszélgetés dr. Lindner Gyulával

 

Beszélgetés dr. Grüll Tiborral 

 

Beszélgetés dr. Deák Mátéval 

 

Beszélgetés prof. dr. Fedeles Tamással 

 

Beszélgetés Madarász Fannival 

 

Beszélgetés Czeferner Dórával 

 

 

Beszélgetés dr. Hornyák Árpáddal

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.