HyperQuest2019-1

Induláshoz kattints alul a "Start Kvíz" gombra..

FONTOS: a "kitöltő e-mail címe" mezőbe azt a csapat-mailcímet írjátok be, amelyet a versenyre jelentkezéskor megadtatok! Ez alapján tudjuk azonosítani a csapatokat. Ha azonos mailcímmel több megoldás érkezik, a kvízrendszer csakis a legtöbb pontot elért változatot veszi figyelembe (vagyis nem fogja összeválogatni az azonos mailcímmel kitöltött kvízekből a jó válaszokat). A jó stratégia tehát az, ha a csapat egy kvíz-példányon dolgozik, és abban minél több kérdésre sikerül jó válaszokat adni.

Téves választ beírva tovább lehet lépni a következő kérdésre, de pontot nem ér. Érdemes alaposan átgondolni a választ, mert egyszer már megválaszolt kérdésre nem lehet visszalépni. Ha tehát sűrűn tippelgettek, gyorsabban haladtok ugyan, de kevesebb pontot gyűjtötök.

A versenyforduló ideje alatt a kvízrendszer nem árulja el, hogy jó volt-e a válasz, amit beírtatok. Decembertől kezdve ugyanezen a webcímen megnézhetitek, mik lettek volna a jó válaszok. 

150 perc áll a rendelkezésetekre. Ha letelt, a számítógépes rendszer lezárja a kvízt, összesíti a pontokat. Nem baj, ha nem jutottatok el az utolsó kérdésig, az addig megszerzett pontok nem vesznek el.

A csapattagok csak egymással beszélhetnek, külső segítséget nem vehetnek igénybe, másik csapattal nem beszélhetik meg a megoldásokat! Amelyik csapat a versenyszabályt megsérti, azt a felügyelő tanár kizárja a versenyből.

JÓ VERSENYZÉST!

Klasszika-filológia Tanszék

H-7624 Pécs, Ifjúság u. 6    72/503 600/64060    klf@pte.hu