HyperQuest2019-20-lat-döntő

FONTOS: a "kitöltő e-mail címe" mezőbe azt a csapat-mailcímet írjátok be, amelyet a versenyre jelentkezéskor megadtatok! Ez alapján tudjuk azonosítani a csapatokat. Egy csapattól egy kvízkitöltést fogad el a rendszer, tehát a csapat egy kvízpéldányon dolgozzon, és azt küldjétek be!

A kvízkérdések főszereplője Nagy Sándor (Alexandrosz), valamint példaképei (Dionüszosz, Akhilleusz, Héraklész), illetve akik őt tekintették példaképüknek (Caesar, Pompeius).

A kérdések között szabadon lépegethettek előre és hátra, üresen is hagyhattok kérdést, később visszaléphettek az üresen hagyott kérdéshez. Érdemes alaposan átgondolni a választ, mert egyszer már megválaszolt kérdésre nem lehet újra válaszolni. Ha tehát sűrűn tippelgettek, gyorsabban haladtok, de kevesebb pontot gyűjtötök.

A versenyforduló ideje alatt a kvízrendszer nem árulja el, hogy helyes volt-e a válaszotok. Március 3-ikától ugyanezen a webcímen megnézhetitek, mik lettek volna a helyes válaszok. 

150 perc áll a rendelkezésetekre. Ha letelt, a számítógépes rendszer lezárja a kvízt, összesíti a pontokat. Nem baj, ha nem jutottatok el az utolsó kérdésig, az addig megszerzett pontok nem vesznek el.

A csapattagok csak egymással beszélhetnek, külső segítséget nem vehetnek igénybe, másik csapattal nem beszélhetik meg a megoldásokat! Amelyik csapat a versenyszabályt megsérti, azt a versenybizottság kizárja a versenyből.

Jó versenyzést!

INDULÁSHOZ KATTINTS A "Start Kvíz" GOMBRA!

Klasszika-filológia Tanszék

H-7624 Pécs, Ifjúság u. 6    72/503 600/64060    klf@pte.hu