Oktatási Esélyekért! - 2023. 07. 01. Személyes találkozó

A szakmai esemény összefoglalója

10:00-12:00                            A 2022/2023-as közös tanévünk értékelése

Az értékelés során a mentorpedagógusok bemutatták az első mentori tanév emlékezetes pillanatait, akadályait. Beszámolójukban a mentorpedagógusok kiemeltet átütő élményeket, eseteket a mentorált diákokkal kapcsolatban.

A Gandhi Gimnázium képviselői, mint külső szolgáltatók összegezték az elmúlt tanév együttműködését a Gimnázium és a 10 iskola közt. Az összefoglaló tartalmazta a kortársmentori programelem előrehaladását és a következő tanév várható programjait.

A Wlislocki Henrik Szakkollégium intézménylátogatásának tapasztalatait a kutatócsoport tagjai összegezték. A beszámoló megerősítette, hogy a roma szakkollégisták látogatása a következő tanévben is folytatódni fog.

Prof. Dr. Fehérvári Anikó a tanév bemeneti és kimeneti adatai alapján összegezte a kutatási-fejlesztési program tudományos eredményeit.

 

13:00-15:00                            Esetmegbeszélés: Fókuszban az iskola és a család kapcsolata

A workshop keretében a mentorpedagógusok három csoportban összegezték tapasztalataikat a családlátogatás, családdal való kapcsolattartással kapcsolatban. A családdal való kommunikáció jógyakorlatait és felmerülő akadályait a kollégák megosztották egymással.

15:00-15:30                            Zárás, a következő találkozó részleteinek egyeztetése.

 

 

Oktatási Esélyekért! kutatócsoport

     
Oktatási esélyekért Kutatócsoport logója