2021.09.13-tól szigorodó maszkhasználat

2021.09.13-tól szigorodó maszkhasználat

Tisztelt Hallgatók, Dolgozók,

 

Figyelemmel arra, hogy a járványügyi védekezés legfontosabb eleme a védőoltás felvétele és a jelenlegi ismereteink szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, ugyanakkor tekintettel a koronavírus a hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, elkötelezve a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtése iránt,

a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig a következőképpen határozta meg a PTE Operatív Stáb:

1. Az Egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:

- a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon,

- a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,

- a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,

- a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

2. Nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken.

Kötelező maszkhasználat lesz a közterületeken - Baranya.hu

Közösségi és Szociális Tanulmányok Tanszék

H-7624, Pécs, Rókus utca 2. (M. épület)    +36-308932950, +36-72-501500/64310    feher.lilla@pte.hu