Nemzetközi Est/International Evening - 2023.

Nemzetközi Est 2023. 

Március 18-án rendezte meg a sok éve nagy hagyományú Nemzetközi Estet (International Evening) a pécsi orvoskar Angol-Német Hallgatói Önkormányzata (EGSC), mely a kulturális sokszínűség ünnepe a PTE nemzetközi hallgatói számára. A koronavírus-járvány miatt a legutóbbi találkozó 2019-ben volt, így különös izgalommal és lelkesedéssel készültek a mostani együttlétre.

A közel háromezer résztvevővel zajlott program legalább annyira népszerű volt, mint a korábbiak. A magyarral együtt 21 nemzeti asztalt terítettek meg a hallgatók, akik hazájuk népviseletébe bújva bemutatták a világ minden táján klasszikusnak számító ételeiket és italaikat. Az est során fellépett a magyar és külföldi diákokból álló PMS zenekar is (Pécs Music Society), mely azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a zenélő és zenét szerető embereket. Az idei rendezvény mottója a "World Reunited" volt, ami egyszerre reprezentálta a multikulturalizmust, az együttélést, egymás kultúrájának elfogadását és a közösségi szellemiséget a pécsi egyetemen.

„Január közepén kezdtük el a szervezést, az volt a célunk, hogy visszaidézzük a korábbi évek fergeteges hangulatát, azaz a régi motort újraindítsuk” - nyilatkozta az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat (EGSC) irodavezetője, Mehringer Nanetta, aki örömmel nyugtázta, hogy sikerrel jártak. Három év elteltével újra valósággá válhatott a „students for students” elképzelés, minden a hallgatókról szólt, értük volt, és ezt nagyra értékelték. Az esemény óta sok pozitív visszajelzés érkezett hozzájuk.

A jelenlévőket dr. Miseta Attila, a PTE rektora, Péterffy Attila, Pécs polgármestere, az ÁOK képviseletében dr. Tényi Tamás és dr. Czop László dékánhelyettesek, a GYTK és a biotechnológia szak részéről dr. Pongrácz Judit igazgató, a PTE Nemzetközi Igazgatóságától Árvai Péter igazgatóhelyettes, valamint az EGSC-elnökök, Rebecca Spartmann és Mahsa Shams is köszöntötték.

Az EGSC a Facebook-oldalán – Facebook.com/pte.aok.egsc - élőben is közvetítette az eseményt.

 

International Evening 2023 - 1.

nemzetek asztalai és további általános fotók

 

International Evening 2023 - 2.

hivatalos program

Közösségi és Szociális Tanulmányok Tanszék

H-7624, Pécs, Rókus utca 2. (M. épület)    +36-308932950, +36-72-501500/64310    feher.lilla@pte.hu