Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

szeptember

20.

A Kormány tájékoztatója a nyelvvizsga hiányában át nem vett oklevelek ügyintézéséről

Az új koronavírus által okozott járvány az egész világot, így hazánkat is sújtja. A Kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a magyar emberek egészségét és életét.

A magyar...

szeptember

03.

11/2020. sz. Dékáni Utasítás a 2020/2021-es tanév megkezdéséről és a jelenléti oktatás és számonkérés lebonyolításáról a 2020/2021-es tanév őszi szemeszterében a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán

 

augusztus

31.

2020. szeptember 15.

Öt éves a biblioterapeuta képzés - interjú dr. Béres Judittal 

 

A szak létrehozásának indoka, képzési célja:

A biblioterápia fogalma a szépirodalomolvasás és kreatív írás segítő kapcsolat keretében való, személyiségfejlesztő célú, csoportterápiás struktúrájú alkalmazása, amely a...

augusztus

27.

Kedves Hallgatóink!

 

A 2020. augusztus 27-én hatályba lépett 9/2020. számú Dékáni Utasítás értelmében a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara elkötelezett a felsőoktatásban részt vevő személyek élet- és egészségbiztonságának védelme iránt, és fokozott elővigyázatosságot tart szem előtt a koronavírus-járvány továbbterjedésének...

augusztus

24.

 

A COVID-19 járványügyi készültségre való tekintettel, a Bölcsészet- és Társadalomtudomány Kar oktatásszervezési előkészületei miatt a félévkezdéssel kapcsolatos határidők módosultak.
Az időszakok kezdési időpontjának változása a költségtérítés első részletének befizetési határidejét is érinti.
Az időszakok záró időpontja továbbra is változatlan....

augusztus

19.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) számára elsődleges az egyetemi polgárok és a lakosság egészségének megőrzése, védelme. Az egyetem vezetése ennek szellemében, mérlegelve a jelenlegi járványügyi szabályozásokat és az elmúlt hónapok során felhalmozott tapasztalatokat, a következő döntéseket hozta.

A Pécsi Tudományegyetem –...

augusztus

17.

Új szakirányú továbbképzés indul 2021-ben a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának és Állam- és Jogtudományi Karának gondozásában.

Bővebben a képzésről itt olvashatnak. 

 

július

30.

A képzés kezdete: 2020. szeptember

A képzés munkarendje: LEVELEZŐ tagozat

Konzultációs gyakoriság: 6 alkalom / félév (péntek)

A képzés időtartama: 4 félév, 350 tanóra, 120 kredit. 
Költségtérítés összege (előreláthatóan): 150.000 Ft/félév, részletfizetési lehetőséggel

A szak felvételének feltétele: Bölcsészettudomány képzési területen...

július

28.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara a mai napon tartaná diplomaosztóját, ami ebben az évben sajnálatos módon elmarad.

Az alábbi felületen szeretnénk eljuttatni végzőseinknek jókívánságainkat és gratulációnkat a megszerzett diplomához. Örömmel vesszük, ha az oldalon karunk minél több polgára köszönti végzőseinket....

július

28.

A PTE Szenátusának döntése értelmében Karunkat 2020. augusztus 1-jétől Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karnak hívják. A névváltoztatás így még inkább ráirányítja a figyelmet arra, hogy a bölcsészettudományi szakok mellett társadalomtudományi területen is folyik oktatás és kutatás. 

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa...