Hyperión verseny döntő 2021

Továbbjutók

 

Az országos döntőt az előzetes tervektől eltérően, a járványhelyzetre való tekintettel idén nem a Pécsi Tudományegyetemen tartjuk. A verseny összes kategóriájában versenyzők ezúttal online kell elküldjék megoldásaikat.

 

A döntő időpontja eltér az előzetesen hirdetett időponttól: 2021. február 26. péntek, 14:00.

Kérjük, minden csapat és egyéni versenyző ebben az időpontban kezdje meg a döntő feladatainak megoldását. A verseny minden kategóriájában 150 perc lesz a rendelkezésre álló idő.

A versenyzőknek az iskolájukban, a verseny teljes időtartama alatt tanári felügyelet mellett kell dolgozniuk. Kérjük a kedves kollégákat, hogy a megadott időpontban biztosítsanak helyszínt és internetelérést a diákoknak.

A HyperQuest és HyperQuest.LATIN kategóriákban versenyzők az első fordulóhoz hasonlóan a megadott időpontban kezdjék az online kvíz feladatainak megoldását. A kvízhez vezető linket és a szükséges egyéb tudnivalókat a verseny napján küldjük e-mailben el a felkészítő tanároknak.

Az Aenigmata Latina Minores és Maiores kategória versenyzőinek megoldásait – az első fordulótól eltérően – kérjük, javítás és értékelés nélkül küldjék el a verseny emailcímére. A beérkezett feladatlapokat a versenybizottság tagjai fogják pontozni. A feladatlapot a szükséges tudnivalókkal együtt a továbbjutó versenyzők tanárainak a döntő napján küldjük el e-mailben.

A szervezéssel, lebonyolítással kapcsolatos esetleg felmerülő kérdésekkel a verseny email-címén fordulhatnak hozzánk: pecs.hyperion@gmail.com.

Köszönettel,

a verseny szervezői

 

Klasszika-filológia Tanszék

H-7624 Pécs, Ifjúság u. 6    72/503 600/64060    klf@pte.hu