Konferencia | Digitális eredmények és lehetőségek a neveléstudományi kutatásokban és a pedagógusképzésben

október

22.

általános

Az MTA PAB Pedagógiai Munkabizottsága, az MTA PAB Neveléstörténeti Munkabizottsága és a PTE BTK „Oktatás és Társadalom” Neveléstudományi Doktori Iskola A Magyar Tudomány Ünnepe 2020 – „Jövőformáló tudomány” programsorozat részeként  Digitális eredmények és lehetőségek a neveléstudományi kutatásokban és a pedagógusképzésben címmel on-line konferenciát rendez.

Az on-line módon, MS Teams-ben megrendezésre kerülő konferencia egyrészt áttekintést ad korunk neveléstudományi kutatásokat segítő digitális lehetőségeiről. Teret kap ezen belül például a közgyűjtemények (könyvtár, levéltár, múzeum) neveléstudományi/neveléstörténeti kutatásokat segítő, elektronikus módon elérhető forrásanyagainak a bemutatása, az új tanítási és kutatási módszerek áttekintése. A konferencia bepillantást enged emellett a pedagógusképzést és a köznevelésben folyó munkát segítő, a digitális kompetenciát fejlesztő jó gyakorlatokba.

A rendezvény előadói köre és hallgatósága is sokszínű lesz: a felsőoktatásban dolgozó oktatók, doktorhallgatók és tanár szakos diákok, valamint gyakorló pedagógusok és közgyűjtemények dolgozói is lehetőséget kapnak eredményeik bemutatására és látókörük szélesítésére.

A konferencia az EFOP-3.4.3-16-2016-00005 Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben című, PTE-n futó projekt keretei között kerül megrendezésre.

A konferencia időpontja: 2020. november 25-26.

A rendezvény helyszíne: MS Teams

A rendezvény honlapja:

https://nevtudphd.pte.hu/content/digitalis-konferencia-2020

 

A konferenciára 15-20 perces előadással,

5 kulcsszóval ellátott, 8-10 soros absztrakttal lehet jelentkezni.

A jelentkezés határideje: 2020. november 6.

Az absztraktok beküldését a következő e-mail címre kérik a szervezők:

ntidigikonf2020@gmail.com