Ifjúsági szociális munka szakirányú továbbképzési szak

A képzés célja: olyan multidiszciplináris és interprofesszionális szakemberek  képzése, akik társszakmákkal (pedagógus, gyógypedagógus, védőnő, pszichológus, rendőr, stb.) együttműködve végzik tevékenységüket annak érdekében, hogy feltárják és hatékonyan kezeljék a családi és iskolai krízisekből (pl. a családon belüli, kapcsolati és az iskolai erőszakból fakadó) problémákat, enyhítsék a kulturális feszültségeket, a gyermekszegénységből eredő hátrányokat, megelőzzék az iskolai, közösségi kirekesztődést a közösségi kapcsolatok erősítésével. A közvetetten az iskolai szociális munka eszközeivel csökkentsék az iskolai kudarcok kialakulásának az iskolakerülésnek, valamint az iskolai lemorzsolódásnak a kockázatát. 

A képzés időtartama: 2 félév

Konzultációk időpontjai: péntek, szombat (4 alkalom/félév)

Költségtérítés összege: 130.000 Ft/félév

A felvétel feltételei: Legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél bölcsészettudomány, pedagógusképzés vagy társadalomtudomány képzési területen.
Jelentkezni a honlapunkról nyíló jelentkezési lappal lehet, mely mellé kérünk csatolni oklevélmásolatot és szakmai önéletrajzot, valamint a regisztrációs díj befizetését igazoló bizonylatot. Jelentkezéskor egyszeri 5.000 Ft felvételi eljárási adminisztrációs díj fizetendő a következő számlaszámra 11731001-23135378. Kérjük, hogy az átutalás megjegyzés rovatában tüntesse fel a képzés nevét és a 120287-es számot. Amennyiben a képzés létszámkorlát miatt nem indul, a jelentkezési díjat visszatérítjük Önnek.

A meghosszabbított jelentkezési határidő: 2022. augusztus 20.

A szakkal, a szak felvételével kapcsolatos további információ:

dr. Boros Julianna egyetemi tanársegéd

E-mail: boros.julianna@pte.hu
Telefon: +36-72-501-500 mellék:23577
Mobil:+36-70-601-5329

Részletek az alábbi linken: https://btk.pte.hu/hu/felvetelizoknek/iskolai-szocialis-munka-szakiranyu-tovabbkepzesi-szak
 

Alumni Közösségi Portál

H-7624 Pécs, Ifjúság útja 6.    +36 72 503 600