Intézetigazgatói köszöntő

Pécs, ahol jó pszichológus hallgatónak lenni....

A pécsi Pszichológia Intézet a pszichológus képzés jelentős műhelyévé nőtte ki magát az elmúlt több mint két évtized alatt. Az osztott képzés bevezetésével megnőtt ugyan a hallgatói létszám, de változatlan célja maradt az Intézetnek a minőség megtartása és fejlesztése mellett a személyesség, a kapcsolatokat szem előtt tartó tudásátadás.

Az alapképzés után a mesterképzésben - magyar és angol nyelven - öt specializáció közül lehet választani, és a diploma megszerzését követően a posztgraduális képzésben két tovább haladási lehetőség van a pécsi képzőhelyen. A gyakorlati munka iránya a klinikai szakpszichológus képzés, a tudományos kutatást választók számára a doktori képzés különböző programjai nyújtanak lehetőséget. Természetesen hiba lenne szembe állítani egymással a gyakorlatot és az elméletet, mivel a gyakorlatban adódó kihívások és váratlan események megoldása csak jól megalapozott elméleti tudással képzelhető el. Nem a sémák megtanulása, hanem a tudásalapú gondolkodás tesz bennünket jó gyakorlati szakemberré. Ahogy a világhírű szociálpszichológus Kurt Lewin mondta: „Nincs praktikusabb egy jó elméletnél”. A gondosan felépített képzési rendszer ezt az elvet tartja szem előtt.

Oktatóink, akik közül számosan megbecsült tagjai a nemzetközi tudományos életnek, lehetőséget nyújtanak arra, hogy már az első években a hallgatók bekapcsolódhassanak kutatásaikba, személyre szabott feladatokkal.

A képzések minőségéhez és a pécsi hallgatói jól-léthez az Intézet elhelyezkedése is hozzájárul. Gyönyörű város a Mecsek-alján, nagy egyetemi hallgatói közösség, mivel tíz különböző karból álló intézmény az egyetem.

Aki szereti a sokszínűséget és fontosnak tartja a közösséget, a személyes kapcsolatokat, az jól dönt, ha minket választ...

 

Prof. Dr. Péley Bernadette

A pécsi Pszichológia Intézet igazgatója

 

 

Pszichológia Intézet

H-7624 Pécs, Ifjúság útja 6.    +36-72/ 501-516    pszichologia.btk@pte.hu