Önköltség/költségtérítés mérséklése - pályázat


Önköltség/költségtérítés mérséklete - pályázat

A PTE SZMSZ 6. sz. melléklete (Térítési és Juttatási Szabályzat) 48. § (1) bekezdésében adott felhatalmazás alapján a Kar Dékánja mérlegelési jogkörben eljárva a Kar hallgatóit szociális rászorultságuk (igazolás mellett) vagy tanulmányi eredményeik alapján az önköltség megfizetése körében kedvezményben részesítheti.
A PTE BTK kari ütemterve szerint, a Dékáni méltányosság kérésének határideje költségtérítés második/harmadik részletének mérséklésével kapcsolatosan nappali és levelező tagozaton 2023/2024. tavaszi  szemeszterre vonatkozóan: 2024. február 09. (péntek)

A pályázatot a Neptun Tanulmányi Rendszerben kell leadni a megadott határidőig.

A különböző mérséklési kedvezményekről, az igénylés feltételeiről az 11/2023. (XII.14.) számú Dékáni Utasítás rendelkezik.  

 

A kérvény leadásának menete: 

Az Ügyintézés/Kérvények menüponton a BTK-Igénylőlap - kari költségtérítés/önköltség kedvezmény kérvényen kell kiválasztani, hogy melyik kedvezménytípusra szeretné pályázatát leadni. (A benyújtásra január 22-től lesz lehetőség a fent megadott határidőig) 
A kitöltés után az űrlapot nyomtassa ki, saját kezűleg írja alá, majd juttassa el a Tanulmányi Osztályra. Az ellenőrző adatokat a Neptun TR-ből kérjük le az elbírálási eljárás során.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a dékáni utasításban a szociális kedvezmény igénylése esetén a Szociális helyzetfelmérő adatlapot a BTK-Igénylőlap - kari költségtérítés/önköltség kedvezmény kérvény kitöltését megelőzően kell kitölteni. 

Kérjük, nyomtassa ki a 

  • Szociális Helyzetfelmérő űrlapot és a
  • BTK-Igénylőlap – kari költségtérítés/önköltség kedvezmény űrlapot, 

saját kezűleg írja alá, majd a szükséges igazolásokkal együtt juttassa el a BTK Tanulmányi Osztályra. 

BTK-Igénylőlap – kari költségtérítés/önköltség kedvezmény űrlap nyomtatására a kérvény leadása után azonnal sor kerülhet, de később is lehetősége van az Ügyintézés / Kérvények menüponton a Leadott kérvények fülön a kérelem sorának végén a + jelre kattintva a Nyomtatvány letöltése PDF-ként opciót választva. 

Amennyiben további kérdése lenne az önköltség mérsékléssel kapcsolatban, Cselényi Ferencet tudja keresni a cselenyi.ferenc@pte.hu email címen.