Önköltség/költségtérítés mérséklése - pályázat


A PTE SZMSZ 6. sz. melléklete (Térítési és Juttatási Szabályzat) 48. § (1) bekezdésében adott felhatalmazás alapján a Kar Dékánja mérlegelési jogkörben eljárva a Kar hallgatóit szociális rászorultságuk (igazolás mellett) vagy tanulmányi eredményeik alapján az önköltség megfizetése körében kedvezményben részesítheti.

A PTE BTK kari ütemterve szerint, a Dékáni méltányosság kérésének határideje költségtérítés második/harmadik részletének mérséklésével kapcsolatosan nappali és levelező tagozaton 2022/2023. tavaszi  szemeszterre vonatkozóan: 2023. február 10. (péntek)

A pályázatot a Neptun Tanulmányi Rendszerben kell leadni a megadott határidőig.

A különböző mérséklési kedvezményekről, az igénylés feltételeiről az 1/2023. (01.18.) számú Dékáni Utasítás rendelkezik. 

 

A kérvény leadásának menete: 

Az Ügyintézés/Kérvények menüponton az BTK-Igénylőlap - kari költségtérítés/önköltség kedvezmény kérvényen kell kiválasztani, hogy melyik kedvezménytípusra szeretné pályázatát leadni.

A kitöltés után az űrlapot nyomtassa ki, saját kezűleg írja alá, majd juttassa el a Tanulmányi Osztályra.
Az ellenőrző adatokat a Neptun TR-ből kérjük le az elbírálási eljárás során.

A szociális kedvezmény igénylése esetén a Szociális helyzetfelmérő adatlapot a BTK-Igénylőlap - kari költségtérítés/önköltség kedvezmény kérvény kitöltését megelőzően kell kitölteni.
Kérjük, nyomtassa ki a Szociális Helyzetfelmérő űrlapot és az BTK-Igénylőlap – kari költségtérítés/önköltség kedvezmény űrlapot, saját kezűleg írja alá, majd a szükséges igazolásokkal együtt juttassa el a BTK Tanulmányi Osztályra. BTK-Igénylőlap – kari költségtérítés/önköltség kedvezmény űrlap nyomtatására a kérvény leadása után azonnal sor kerülhet, de később is lehetősége van az Ügyintézés / Kérvények menüponton a Leadott kérvények fülön a kérelem sorának végén a + jelre kattintva a Nyomtatvány letöltése PDF-ként opciót választva. 

Amennyiben további kérdése lenne az önköltség mérsékléssel kapcsolatban, Cselényi Ferencet tudja keresni a cselenyi.ferenc@pte.hu email címen.