TALÁLKOZÁSOK AZ ANYANYELVI NEVELÉSBEN 5.
Régi témák, új nézőpontok a nyelvészetben és a nyelvi nevelésben


HELYSZÍN: Pécs, PTE BTK, Ifjúság útja 6.
IDŐPONT: 2024. április 5–6.
 

Idén ötödik alkalommal rendezzük meg a Találkozások az anyanyelvi nevelésben című konferenciát Pécsett, melyre szeretettel várjuk előadók jelentkezését, beleértve természetesen a gyakorló pedagógusokat is. 

Az idei konferencia témája:
Régi témák, új nézőpontok a nyelvészetben és a nyelvi nevelésben

Témajavaslatok: Anyanyelvi digitálistananyag-fejlesztés · Új nyelvészeti diszciplínák a tanításban (pragmatika, szocio-, pszicholingvisztika stb.) · Korszerű nyelvészeti eredmények hasznosíthatósága a magyarórán · Anyanyelvi nevelés a határon túl · Metszéspontok a magyar mint idegen nyelv és az anyanyelvi nevelés között · Különleges bánásmódot igénylő gyermekek anyanyelvi nevelése · Újabb reformok, aktualitások az anyanyelvi nevelésben

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket:

  • Szekcióelőadás tartására (20 perc előadás + 10 perc diszkusszió)
  • Résztvevőként (igény szerint az előadást nem tartó kollégák számára is kiállítunk igazolást a részvételről – az igazolt konferencia-részvétel nem akkreditált pedagógus-továbbképzésnek is elszámolható)

Az előadások írott változatát a felkért lektorok pozitív véleménye esetén megjelentetjük a Határtalanul online könyvsorozatunkon belül

ABSZTAKT KÖTETPROGRAM

 

Jelentkezni a következő űrlap kitöltésével lehet:

Jelentkezési űrlap

 A konferenciasorozat eddig megjelent kötetei elérhetők a linkre kattintva.

Kapcsolat:
A konferencia szervezői: Viszket Anita, Farkas Judit, Prohászka Zsolt, Kleiber Judit, Kárpáti Eszter, Huszics Aliz, Kocsis Eszter
Kérdés esetén a következő e-mail címen vagyunk elérhetők: talalkozasok5@gmail.com
 

Plakát (pdf)


Amennyiben előadást kíván tartani, kérjük, a regisztráció mellett küldje el absztraktját a talalkozasok5@gmail.com e-mail címre!

ABSZTRAKTLEADÁSI HATÁRIDŐ: 2024. január 15. MEGHOSSZABBÍTVA 2024. JANUÁR 31. UTOLSÓ HATÁRIDŐ: 2024. MÁRCIUS 7.*
*Mivel tudomásunkra jutott, hogy néhány kedves jelentkező csak későn értesült konferenciánkról, ezért adunk egy végső határidőt az absztraktok leadásra. A bírálatokat a jelentkezők 2024. március 8-án megkapják, azonban szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a regisztrációs díj befizetésének határideje nem módosul.

Az absztrakt formai és tartalmi követelményei:
Terjedelme: 1500-2500 leütés, szóközökkel, hivatkozáslistával együtt.
Empirikus kutatás esetén tartalmazza a hipotéziseket, elméleti jellegű munka esetén az elméleti alapvetéseket; tüntesse fel a módszereket és a várható eredményeket, konklúziókat!

Az absztraktok elbírálásának határideje: 2024. február 22.

Regisztrációs díj:
2024. március 11-ig: előadóknak 10 000 Ft (hallgatói jogviszonnyal 50% kedvezmény).
A nem előadó résztvevőknek a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
A regisztrációs díj befizetése banki átutalással történik. Ennek pontos részleteiről később adunk tájékoztatást. A regisztrációs díjat a regisztrációs csomagra, a konferenciakötet megjelentetésére és a büfé üzemeltetésére fordítjuk.

Nyelvtudományi Tanszék

H-7624 Pécs, Ifjúság u. 6.    +36 72 503 600/64160    nytadmin@pte.hu