Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

szeptember

21.

Eljárásrendi javaslat a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar számára

Az egyetem területére az egyetemi polgárok csak akkor léphetnek be, ha nem észlelik magukon a COVID-19 fertőzés tüneteit. Amennyiben az egyetem területén a hallgató a fertőzés tüneteit észleli magán, köteles a...

szeptember

14.

A közelmúltban két, nagy hallgatói létszámú rendezvény is zajlott Karunkon. A szervezők és a résztvevők mindkét alkalommal különös figyelmet fordítottak a járványügyi készültség idejére előírt szabályokra, és azok betartására.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán a közelmúltban két olyan...

szeptember

14.

Az együttműködés alapja a PTE BTK Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszéken működő, Schmidt Andrea által koordinált "Europe from the Visegrad Perspective" nevű hálózat, amely idén már ötödik alkalommal nyerte el a Tempus Közalapítvány támogatását.
Az idei év érdekessége, hogy a...

szeptember

11.

Orosz nyelvi tanfolyam az Orosz Központban

40 órás kezdő, illetve újrakezdő szintű orosz nyelvi tanfolyamot indít a BTK Orosz Központ – Pécs, Ifjúság út 6. D épület 4. emelet – a tavaszi szemeszterben heti kétszer két órában, 10 hét időtartammal....

szeptember

04.

Hamarosan, szeptember 15-én lejár a Biblioterápia, Munkavállalási tanácsadó illetve a Személyügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzések jelentkezési határideje. 

S hogy miért a szakirányú továbbképzés?

Mert fejlődési, továbbtanulási lehetőséget kínálnak a diplomásoknak, messzemenően építenek a jelentkezők saját szakterületén szerzett szakmai tapasztalataira. Tematikájukkal jól alkalmazkodnak a gazdasági szféra...

július

28.

Nagy Imre irodalomtörténészt, a pécsi egyetem professor emeritusát, a Jelenkor veteránolvasóját Jankovits László és Tóth Orsolya köszönti nyolcvanadik születésnapján a Jelenkor oldalán.
 

A minap, hetvennégy éve egy hatéves kisdiák meglógott az iskolából. Kiderülvén mindez, egyik tanára elárulta neki, hogy...

július

28.

Megjelent a KTDT legújabb kiadványa: Szemelvények 5.

 

Megjelent a KTDT legújabb kiadványa: Szemelvények 5. Válogatás a PTE BTK XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (2019) I–III. helyezést elért hallgatóinak pályaműveiből.

Szerkesztette: Böhm Gábor - Czeferner Dóra - Fedeles Tamás. (Specimina Operum Iuvenum 6.) Pécs, 2020.

A teljes kötet e-book változata ...

július

28.

 A PTE BTK Neveléstudományi Intézete pótjelentkezést hirdet az alábbi, pedagógus szakvizsgával záruló szakirányú továbbképzéseire:

  • közoktatási vezető szakirányú továbbképzési szak
  • gyakorlatvezető mentortanár szakirányú továbbképzési szak 4 és 2 szemeszteres változatban. (a 2 szemeszteres képzést szakvizsgával már rendelkező hallgatók számára hirdetjük a...

július

28.

Az ország legnagyobb bölcsészettudományi karainak összefogásával megalakult a Magyar Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kamara. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával létrejött szervezet sajtótájékoztatóját az ELTE Bölcsészettudományi Karán rendezték meg.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus...

július

28.

FELHÍVÁS | A Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola felhívása pályakezdő pedagógusoknakSzeretnél pályakezdő pedagógusként intézményünkben tanítani, nevelni?
Amennyiben végzettséged megfelel az alábbi tantárgyak tanításához előírt feltételeknek, és kedved is volna iskolánkban kezdeni pályafutásod, várjuk jelentkezésed!
  • magyar nyelv és irodalom
  • földrajz
  • testnevelés
  • természetismeret
  • rajz és vizuális kultúra
  • tanító (2 fő)
Elérhetőségeink:
Hajmáskéri...