december

01.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020/21. tanév őszi szemeszterében a vizsgajelentkezési időszak 2020. december 1-én 12:00-kor kezdődik.

november

26.

Az elmúlt évtized hagyományainak megfelelően idén ősszel is sor kerül az őszi Kari Tudományos Diákköri Konferenciára – ez alkalommal online formában, a TEAMS felületén. Annak érdekében, hogy az egyes tagozatok munkája iránt érdeklődő kollégák, hallgatók minél nagyobb számban vehessenek részt...

november

20.

Hagyományainknak megfelelően a 2020/2021-es tanév őszi szemeszterében is megrendezésre kerül a a Kari Tudományos Diákköri Konferencia, melyen a hallgatók a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre szerezhetnek jogosultságot.

Az online esemény időpontja: 2020. november 27.

A konferencia „helyszíne”: MS-Teams,...

november

18.

Tisztelt Hallgatók,

A Neptun tanulmányi rendszer az adatbázis-karbantartási munkálatára vonatkozó rektori-kancellári együttes utasítás szerint, a télen esedékes karbantartási műveletek elvégzéséhez, 2020.12.18-án (pénteken) 16:00 órakor leállításra kerül. A rendszer – várhatóan –  2020.12.22-én (kedden) reggel lesz újra elérhető.

Tájékoztatunk minden érintettet, hogy...

október

19.

Október 14-én a PTE Orosz Központban ünnepélyes keretek között aláírták a Pécsi Tudományegyetemnek adományozott könyvekről szóló átadás-átvételi jegyzőkönyvet. Az adományozó az A. Szolzsenyicinről elnevezett Orosz Emigráció Háza.

Az áprilisra tervezett esemény a járványhelyzet miatt meghiúsult, és legnagyobb sajnálatunkra az október...

október

16.

A PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara keresztféléves felvételit hirdet néhány alap- és mesterszakon. A felvételt nyerő jelentkezők 2021. februárjában kezdhetik meg tanulmányaikat.

A meghirdetett alapszakokról ITT lehet tájékozódni, a mesterszakok pedig ITT találhatók.

A jelentkezési határidő: 2020. november 15.

október

12.

 – egy hely, ahol mindenki számít!

Gyógypedagógiai fejlesztés

Célja, hogy a hallgatóknak olyan készségei és képességei fejlődjenek, amelyek hozzájárulnak a tanulásuk eredményességéhez illetve a vizsgák sikeres teljesítéséhez. A szolgáltatásról röviden a Támogató Szolgálat honlapján olvasható: https://tamogatoszolgalat.pte.hu/.../gyogypedagogiai...

Auditív Integrációs Tréning

Célja...

október

06.

A MÁV Zrt. idén is felsőfokú ösztöndíj lehetőséget hirdet BA/BSc vagy MA/MSc illetve osztatlan képzésben résztvevő, a vasút iránt érdeklődő hallgatók részére. Az ösztöndíj program célja a szakmai gyakorlati ismeretek elmélyítését támogató vállalati tapasztalatszerzés és pénzügyi hozzájárulás biztosítása.

A pályázati kérelmeket...

szeptember

22.

Tisztelt Elsőéves Hallgatók!

Köszöntöm Önöket a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán. A Kar vezetése nevében is gratulálok a sikeres felvételi vizsgájukhoz, és köszönöm, hogy Karunkat választották. Ne feledjék, olyan intézménybe kaptak most belépőt, amely a képzéseit tekintve Egyetemünk legszínesebb...

szeptember

18.

Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy a Tanulmányi Osztály ügyfélszolgálata 2020. szeptember 22-től délután zárva tart.