BTK Mentor Klub


PTE BTK Mentor Klub

A PTE BTK mentor hálózat egy olyan támogató közösség, ahova a hallgatók bátran fordulhatnak kérdéseikkel, nehézségeikkel, esetleges személyes vagy tanulmányi előmenetelüket érintő problémáikkal. A mentorhálózatban minden szak képviseletében dolgoznak mentorhallgatók, illetve mentoroktatók, akik támogatást nyújtanak neked.
 

Várunk téged, ha …

 • elbizonytalanodtál vagy nehézségeid akadtak a tanulásban, vizsgázásban.
 • szükséged van megerősítésre, bátorításra az egyetemi életet illetően.
 • tanulmányaiddal kapcsolatos kérdések foglalkoztatnak.
 • nehezen igazodsz el az adminisztráció és a szabályzatok útvesztőjében.
 • szeretnél egy támogató egyetemi közösségbe bekapcsolódni.
 • életpályád tervezésében segítségre van szükséged.

Keress minket bizalommal!

 

ANGLISZTIKA INTÉZET

A PTE BTK mentorhálózata, és ezen belül az Anglisztika Intézet mentorcsapata egy oktatókból és hallgatókból álló csapat, akiknek elsődleges célja, hogy a hallgatókat segítse. Mentorhallgatóink különböző évfolyamokra járnak, így bízunk benne, hogy tapasztalataikkal, a karról, szervezetekről, szakokról, oktatókról és kurzusokról szerzett tudásukkal számos hallgatónak tudnak támogatást nyújtani.

A lenti bemutatásban megtaláljátok, hogy melyik mentorunkat milyen esetekben kereshetitek. Mentoroktatóinkat megtaláljátok az itt megjelölt fogadóórákon, de online (emailben és Teams-en) is keressétek őket bizalommal.

 

Mentoroktatók

Dr. Albert Noémi

 

Dr. Albert Noémi

Cím: PTE BTK Anglisztika Intézet, A546
E-mail: albert.noemi2@pte.hu / Teams
Fogadóóra: kedd 9:00-10:00 között

Sziasztok! Albert Noémi vagyok, a PTE BTK Angliszta Intézetén belül az Angol Nyelvű Irodalmak és Kultúrák Tanszékének oktatója. Ez azt jelenti, hogy többnyire irodalomórákon találkozhattok velem, de bevezető órákat is tartok elsőéveseknek. Ha nem órát tartok, akkor mentortársaimmal érdekes és kellemes hangulatú programokat szervezek, amiken szívesen látunk titeket is.

Keressetek bátran, ha kérdésetek vagy problémátok akad, és együtt megoldást találunk rá. Ha nem sikerül felvennetek a kapcsolatot egy oktatótokkal, ha eltévedtetek az adminisztráció útvesztőjében, ha tanulási nehézségekkel küszködtök, vagy ha éppen izgalmas programok felől érdeklődtök, keressetek bizalommal. Mentor fogadóórám: keddenként 9-10 között, de nyugodtan gyertek oda hozzám órák között, vagy írjatok online.

   

   Dr. Simon Krisztián

   Dr. Simon Krisztián

   Cím: PTE BTK Anglisztika Intézet, A539
   E-mail: simon.krisztian@pte.hu / Teams
   Fogadóóra: csütörtök 10:00-11:00 között

   Sziasztok, Simon Krisztián vagyok, a PTE BTK Anglisztika Intézetén belül az Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék adjunktusa. Leginkább elsőéves nyelvi készségfejlesztő és felsőbbéves tanítási módszertanos kurzusokon fogunk találkozni. A mentorcsapattal azon dolgozunk, hogy kreatív, játékos és nyelvi készségeket fejlesztő programokat szervezzünk nektek.

   Nyugodtan keress a következő ügyekben:

   tanulási nehézségek, alapvizsga problémák, az egyetemi élet során felmerült problémák (pl. kommunikáció oktatókkal).

    

   Mentorhallgatók

   Bütös Alina

   (Anglisztika BA 3.év)

   E-mail: butosalina.mentor@gmail.com

   Lina vagyok, harmadéves Anglisztika szakos hallgató. Nagyon szívesen beszélgetek emberekkel, és ahol tudok, igyekszem segíteni. Általában az egyetemen az anglisztika és germanisztika intézet között mozgok. Ha mégsem találsz, akkor nyugodtan keress meg Messengeren. (Nem lesz nehéz)

   Amiben segíteni tudok:

   • érzelmi támogatás,
   • tanulási nehézségek,
   • az egyetemi felületek kezelése
   • oktató-hallgató közti kommunikáció,
   • társasági problémák és
   • érdeklődési körökkel kapcsolatos lehetőségek.

    

   Kernács Dávid

   (Anglisztika BA 2.év)

   E-mail: davidkernacs@gmail.com

   Sziasztok! Kernács Dávid, másodéves anglisztikás hallgató vagyok, alkalmazott nyelvészet sávon és fordítás specializáción.
   Beszélt nyelvek: magyar, angol, japán

   Problémák amikkel kereshettek:

   • alkalmazások és webes felülettel kapcsolatos nehézségek (Neptun, Teams, Moodle stb.)
   • alapvizsgával kapcsolatos kérdések
   • nyelvi készségfejlesztési lehetőségek
   • általános kérdések kurzusok teljesítésével és az oktatókkal való kommunikációval kapcsolatban.

    

   Kincsei Petra

   (Anglisztika BA 3.év)

   E-mail: kpetra0513@gmail.com

   Sziasztok!

   A nevem Kincsei Petra és harmadéves anglisztikás hallgató vagyok. Anglisztikán belül angol irodalom és kultúra sávra szakosodtam, mellette spanyol minoron vagyok. Nyitott, segítőkész és megértő személyiségnek tartom magam, igazából bármilyen témában, környezetben megtalálom a helyem. Az anyanyelvem magyar, de angolul is egész magas szinten beszélek, emellet spanyolul társalgási szinten.

   Nyugodtan keressetek:

   • tanulmányi nehézségekkel vagy egyetemmel kapcsolatos problémákkal, legyen az mintatanterv keresés, kötelező órák és kötvál vagy szabvál választás,
   • kurzus teljesítéssel, nyelvi készségekkel, alapvizsgával vagy szakirodalommal kapcsolatos kérdés,
   • beilleszkedési problémákkal az egyetemi élettel kapcsolatos kérdésekkel,
   • az egyetemen belüli különböző szervezetek, mint például Tanulmányi Osztály, Diáktanácsadó Központ vagy az adminisztrátorok, oktatók megismerésével kapcsolatban,
   • az egyetemi életben használt platformok, Neptun, Teams, Moodle felületek kezelésével kapcsolatos felmerülő kérdésekkel,
   • oktató-hallgató közötti kommunikációs problémákkal egyéb az egyetemi életen felüli lehetőségek megismerésével, például mobilitási programok, szakkollégiumok,
   • opcionális program lehetőségek minden témában, legyen az tánc, zene, film, képzőművészet, sport, előadások vagy koncertek vagy
   • az egyetemen való navigációval kapcsolatban

    

   Kiss Dániel

   (osztaltan angoltanár képzés 6. év)

   E-mail: kissdaniel990221@gmail.com

   Sziasztok!

   Kiss Dániel vagyok, tanári szakos hallgató angol és biológia szakpárral. Jelenleg a hatodik évemben vagyok, és az egyéni összefüggő tanítási gyakorlatom csinálom.

   FILOZÓFIA, MŰVÉSZETELMÉLETI ÉS KLASSZIKUS TANULMÁNYOK INTÉZETE

   Intézetünkben található a Filozófia, a Filmtudományi és Vizuális Tanulmányok, az Esztétika és Kulturális Tanulmányok, valamint a Klasszika-Filológia Tanszék. A képzések sokfélesége ellenére igyekszünk hallgatóink számára igazi közösséget teremteni. A közös kurzusok a tanulmányok támogatása mellett lehetőséget adnak a hallgatóknak a nagyszerű együttműködések feltételeinek megteremtésére. Közösségi programokat, rendhagyó szemináriumokat, informális találkozókat szervezünk, melynek létrejöttében rengeteget köszönhetünk felsőbb éves hallgatóinknak. A közösségépítés részeként dolgozunk a hallgatók közti kommunikációs hálózaton. Dr. Bécsi Zsófia, a Filozófia Tanszék adjunktusa (szabadbölcsész és etikatanár képzés oktatója) várja a hallgatókat problémáikkal, kérdéseikkel. A Mentor Hálózat hallgatói segítője Lengyel Kornél.

    

   Mentoroktató

    

    

   Mentorhallgató

   Lengyel Kornél

   E-mail: lengyel.kori@gmail.com 

   GERMANISZTIKA INTÉZET

   Kedves Hallgatók! 

   2023 március 21- én elindítottuk a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Mentorprogramjához illeszkedően intézeti mentorprogramunkat. Ha segítségre, tanácsra van szüksége tanulmányaival, vizsgákkal, egyéb oktatási ügyekkel, az egyetemi élet során felmerült problémákkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Segítünk személyes vagy online tanácsadás formájában. 
   A csoport létrehozásának célja, hogy egy helyen, egyszerűen megtaláljanak minden információt az egyetemi életet érintő témákról, mint:

   • a mentorcsoport működése, a csoport tagjai,
   • tanulmányokkal kapcsolatos információk (alapvizsga, szigorlat, szakdolgozat, államvizsga),
   • közérdekű információk (ösztöndíjak, workshopok stb.),
   • az intézeti élet aktuális hírei.

   A Germanisztikai Intézet és a Germanisztikai Intézet Mentorklubja sok szeretettel várja az érdeklődőket a 2023-2024-es tanév programjain, melyekről az MS Teams felületén illetve a Kari Hírlevélből tájékozódhat.

    

   Mentoroktató 

    

   Mentorhallgatók

   Lovász Fanni

   E-mail: lovashugi@gmail.com

    

   Ruszó Vivien

   E-mail: ruszovivi@gmail.com

    

   Tóth Viktória

   E-mail: viki40529@gmail.com

    

   Szűcs Vince Péter

   E-mail: szucsvince3@gmail.com

    

   Fung Noel Norbert

   E-mail: f.noelnorbert@gmail.com

    

   Rimmer Fruzsina Petra

   E-mail: fruzsina.rimmer@gmail.com

    

   Nagy Dorottya Réka

   E-mail: dorottya_nagy@icloud.com

    

   Forduljanak hozzájuk bizalommal bármilyen kérdésük vagy problémájuk van.
    

   HUMÁN FEJLESZTÉSI ÉS MŰVELŐDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET

   Mentoroktató

    

   Intézetünk hallgatói közösségszervező, kulturális mediáció, informatikus könyvtáros és emberi erőforrás fejlesztő szakemberek lesznek, tehát képzésük során kiemelten fontos az aktív cselekvő részvételre, a problémákra, a szükségletek és igények felismerésére, feltárására való érzékenység képességének fejlesztése. Kollégáimmal együtt én magam is törekszem a gyakorlatorientált oktatás mellett a hallgatók tanórán kívüli bevonására, egyetemi közösségi életük önszerveződő szemléletű animálására. Kialakítottuk a csoportkoordinációs rendszert, így egy-egy oktató egy csoporthoz segítőként, mentorálóként kapcsolódik. A hallgatóknak így nem csak közösségi, de egyéni problémái is nagyobb eséllyel felszínre kerülnek. Ennek érdekében az oktatói és hallgatói mentori hálózatba bevont hallgatókat minden évfolyam képviselőjével bővítjük.

   MAGYAR NYELV- ÉS IRODALOMTUDOMÁNYI INTÉZET

   Mentoroktatók

   Dr. Kucserka Zsófia

   Kucserka Zsófia (irodalom)

   E-mail: kucserka.zsofia@pte.hu; kucserkazsofi@gmail.com 
   Fogadóóra: személyesen: csütörtök 13.30 - 14.00, péntek 9.30 - 10.00
   Vagy előzetes egyeztetés alapján más napokon is (elérhetőség, időpont egyeztetés e-mailen)

   A mentor hallgatókkal együtt igyekszem segíteni bármilyen tanulmányi vagy egyéb, a magyarszakhoz kapcsolódó probléma megoldásában. Várom mindazon hallgatók jelentkezését, akiknek gondjuk adódott akár egy tantárggyal, akár adminisztratív ügyekkel, vagy akinek van valami ötlete, hogyan lehetne még jobb magyar szakosnak lenni!

    

   Dr. Farkas Judit

   Farkas Judit (nyelvészet)

   Cím: PTE BTK Nyelvtudományi Tanszék, D/254
   E-mail:juttasusi@gmail.com, farkas.judit2@pte.hu 
   Fogadóóra: kedd 11.40-12.40 (D/254, D/251 vagy valahol a tanszéken a D épület 2. emeletén)

   Sziasztok!

   Farkas Judit vagyok, a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet Nyelvtudományi Tanszékének oktatója. Főként generatív mondattanos, illetve nyelvtörténeti órákat tartok, de Szövegértés és kommunikáció, illetve Finn nyelv és kultúra órákon is találkozhattok velem. 

   Ha bármilyen problémátok adódik a magyar szakon belül bármilyen nyelvészeti tárggyal, akkor keressetek bátran. Tudok ajánlani vagy keresni korrepetáló diákot adott tantárgyakból, vagy közvetíthetek köztetek és a többi nyelvészetet oktató kolléga között. Az adminisztrációs dolgokban én magam nem annyira vagyok járatos, viszont tudom a megfelelő embert, akit keresni kell adott kérdésekben, és szívesen elkísérlek benneteket a megfelelő ügyintézőhöz, kollégához. A Tanszék egyik TDK-felelőseként pedig akkor is forduljatok hozzám bizalommal, ha ilyen dolgozatot írnátok nyelvészeti témában; a kollégámmal igyekszünk megkeresni a megfelelő témát és az ehhez legjobban passzoló oktatót. 

    

   Mentorhallgatók

   Varga Boglárka (2. évfolyam)

   E-mail: vargaaboglarka@gmail.com

   Sziasztok!

   Bogi vagyok, másodéves osztatlan tanáris hallgató, magyar-töri szakpárral. Eléggé tyúkanyó természet vagyok, nem véletlenül szokták mondani, hogy olyan, mintha én lennék az évfolyam anyukája. Kotnyelességem és kíváncsiságom magával hozza, hogy általában mindig mindenhol ott vagyok és mindig mindent tudok, így ha én nem is tudok segíteni, tudom, kit kell megkeressetek a problémátokkal. 

   Szóval forduljatok hozzám bátran, ha:

   • jegyzetre van szükségetek valamelyik órátokhoz, vagy elveszettnek érzitek magatokat és korrepetálásra lenne szükségetek
   • elvesztetek, hogy melyik az A és E épület, hogy jobbra vagy balra kacskaringózzatok a D épületben, merre van a TO vagy a DC
   • bizonytalanok vagytok, hogy melyik tanárhoz kellene felvennetek az órátokat
   • egyeztetni szeretnétek valamely oktatóval, de nem éritek el, vagy nem tudjátok, hogy fogalmazzátok meg problémátokat
   • elvesztetek a Neptun, a Teams vagy a Moodle útvesztőjében
   • szükségét érzitek, hogy valakinek sírhassatok a vállán vagy egy jó kávé mellett kibeszélhessétek a szorongásaitokat

   Ha nem találsz sem az irodalmároknál, sem a nyelvészeknél, de még a Rókus utcában sem, akkor nézz szét a Szenesben, vagy írj egy e-mailt vagy egy üzenetet Messengeren, és legjobb tudásom szerint igyekszem majd segítségedre lenni!

    

   Hohmann Roland (3. évfolyam)

   E-mail: hohmannroland2001@gmail.com

   Sziasztok!

   Roland vagyok, magyar-történelem szakos hallgató. Már a harmadik évemet taposom az egyetemen, és úgy gondolom, most már otthonosan érzem magam mind az irodalom, mind a nyelvészeti tanszéken. Ha szükségetek lenne némi segítségre, akár a szakkal, akár a nempunnal, vagy csak az egyetemmel kapcsolatban, vagy úgy érzed, hogy valahol leragadtál az egyetemi tananyagok heves forgatagában, én nagyon szívesen állok a rendelkezésedre. Ha esetleg emailen próbálsz megtalálni, és ez valamilyen rejtélyes oknál fogva nem sikerül, írj rám Facebookon vagy keres bátran személyesen.

    

   Bakonyi Márton (magyar-történelem osztatlan tanári, 3. évfolyam)

   E-mail: bakonyimarton@gmail.com
   Telefon: +36-30/5988-124

   Sziasztok, Márton vagyok, harmadéves magyar-történelem szakos tanári hallgató. A kooperatív tanulásszervezés elkötelezett híveként fontosnak érzem, hogy az inkluzív környezet a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet falai között még inkább meghonosodjon. Éppen ezért minden ügyes-bajos dologban készségesen segítek, legyen szó operatív, szakmai vagy emberi (személyes) kérdésekről. A Kerényi Károly Szakkollégium kötelékében a régi magyarországi irodalom XVII. századi közköltészetét kutatom, tehát „régimagyaros” és szakkollégiumi kérdésekben is nyugodtan keressetek.

    

   Dávid Kinga (4. évfolyam)

   E-mail: david.6.kinga@gmail.com

   Sziasztok!

   Kinga vagyok, negyedéves biológia-magyar szakos hallgató. A saját évfolyamomon sokat segítek a jegyzetekkel és az információ áramoltatással, de mindenkinek szeretnék támaszt nyújtani, aki ezt igényli. Szívesen megosztom a jegyzeteimet, tapasztalataimat, illetve adok tippeket az adott tárgyak teljesítéséhez, ezek természetesen vonatkoznak a bioszra is. Mivel a mondattan nagyon benne ragadt az életemben azok után is, hogy teljesítettem ezeket a tárgyakat, ezért szívesen vállalok vizsgára való felkészítést vagy akár gyakorlást. Szabadon választható órákkal kapcsolatban kiemelném a Szimbólumok nyomábant, ami egy remek pihenős kurzus és a tojásfestéssel foglalkozik. Ha esetleg kérdésetek lenne bármivel kapcsolatban, akkor a rendelkezésetekre állok akármikor, és ha én nem is, de biztos megtaláljuk azt az oktatót/hallgatót, aki tud nektek segíteni.

    

   Virág Anna (5. évfolyam)

   E-mail: virannab@gmail.com

   Sziasztok!

   Anna vagyok, ötödéves, magyar-német osztatlanos hallgató. Az elmúlt években volt lehetőségem minden oldaláról kitapasztalni a magyar szakot, így szívesen segítek bárkinek, akinek tanácsra van szüksége tárgyfelvételnél, szabadon választható kurzusok választásánál, szakosodásnál, gyakorlatot illetően, vagy valamilyen vizsga teljesítésével kapcsolatban. Bárkivel szívesen megosztom a jegyzeteimet, tételeimet is.

   2023 tavaszán részt vettem az OTDK-n nyelvészetből, illetve most kezdtem egy új téma kidolgozásába irodalomból, így mindkét oldalról van/lesz tapasztalatom azzal kapcsolatban, milyen tudományos munkát végezni az adott területen. Ezen kívül mindkét mentoroktatóval jó a kapcsolatom, ezért akár kommunikációs hídként is funkcionálhatok közöttük és egy adott hallgató között (ha elsőre könnyebbnek tűnne egy másik diáktól - azaz tőlem - segítséget kérni).

   A mentorprogram keretein belül szerveződött Könyvklub egyik vezetőjeként nagyon várom az érdeklődőket ezzel a programunkkal kapcsolatban is.

    

   Róka Rebeka (6. évfolyam)

   E-mail: rokarebeka999@gmail.com

   Sziasztok!

   Rebeka vagyok, utolsó éves egyetemi hallgató magyar-könyvtár szakosként. Bár az egyetemen már nem találkozhattok velem, hiszen épp az egyéni összefüggő tanári gyakorlatomat végzem, ha segítségre, információra van szükségetek, legyen az oktatóval, tananyaggal, mintatantervvel, szigorlattal vagy tanítási tapasztalatokkal kapcsolatos, nagyon szívesen megosztom a hat év alatt felgyűlt ismereteket. Mivel a szakpárom egyik fele középiskolai, a másik általános iskolai szakképzettséget ad, így a keresztféléves végzéssel kapcsolatos kérdéseitekkel is kereshettek bátran. Ha pedig szerettek olvasni és könyvekről beszélgetni, örömmel várok mindenkit az egyetemi könyvklubban! 

    

   NEVELÉSTUDOMÁNYI INTÉZET

   A PTE BTK Mentor Klubjának, és ezen belül az Neveléstudományi Intézet mentorcsapatának célja, hogy a hallgatókat egyetemi tanulmányaik során felmerülő problémáik megoldásában segítse. Mentorhallgatóink különböző szakokra járnak, ezért széleskörű ismerettel rendelkeznek az intézet szakjairól. Tudásukkal, tapasztalataikkal hatékony segítséget tudnak nyújtani a hozzájuk forduló diáktársaiknak. A mentorcsapat közösségi programokkal is szeretné színesebbé, emlékezetesebbé tenni az egyetemi éveket. 

   A lenti bemutatásban megtaláljátok, hogy mentoraink miben tudnak a segítségetekre lenni. Mentoroktatóinkat megtaláljátok a lent jelölt fogadóórákon, valamint a megadott elérhetőségeiken keresztül. Keressetek minket bátran!

    

   Mentoroktató

   Dr. Lakatos Szilvia

   Dr. Lakatos Szilvia

   Cím: PTE BTK NTI Romológia és Nevelésszociológia Tanszék, D328
   E-mail: lakatos.szilvia@pte.hu / Teams
   Fogadóóra: kedd 13:00 és 14:00 között

   Lakatos Szilvia vagyok, a PTE BTK NTI Romológia és   Nevelésszociológia Tanszék adjunktusa. Velem romani (lovári) nyelv és romológia kurzusokon találkozhattok.  Forduljatok hozzám bizalommal,   igyekszem segíteni egyéni problémáitok kezelésében, továbbá szociális és adminisztrációs ügyeitek megoldásában is. A mentorcsapatunkkal szeretnénk nektek segíteni az egyetemi életbe való beilleszkedésben, az egyéni problémák megoldásán túl, érdekes közösségi programok szervezésével is.

    

   Mentorhallgatók

   Fehér Regina

   Fehér Regina vagyok másodéves romológia alapszakos hallgató, emellett a szociális munkát tanulom minorként. Ebből kifolyólag a romológia és a szociális munka tanszéken megtalálhattok, illetve messengeren is. Nyugodtan keressetek, ha kérdésetek vagy problémátok van, együtt biztosan meg tudjuk oldani.

    

   Gerics Anna (Pedagógia 2. évfolyam)

   E-mail: gericsanna2003@gmail.com

   Anna vagyok, másodéves pedagógia BA hallgató. A főszakom mellett romológia minoron vagyok. Nyitott és segítőkész vagyok, bármilyen kéréssel vagy kérdéssel bátran fordulhattok hozzám akár személyesen, akár messengeren.

   Amiben segíteni tudok:

   • egyetemen használt webes felületek kezelése,
   • ösztöndíjakkal kapcsolatos kérdések,
   • szakkal kapcsolatos kérdések, illetve alapinformációk a szakról,
   • hallgató-oktató közötti kommunikáció,
   • egyetemi élettel kapcsolatos kérdések,
   • tanulási nehézségek,
   • egyetemen belüli GPS-ként is funkcionálok.

    

   Horváth Helga (Pedagógia BA 2. évfolyam)

   E-mail: horvhelg@gmail.com

   Helga vagyok, másodéves pedagógia, romológia minor hallgató. Nagyon segítőkésznek tartom magam, addig nem nyugszom, amíg a rám bízott feladatot, kérést nem teljesítem a maximumon. Imádok új embereket megismerni, beszélgetni velük. Ezenkívül a pedagógiások elég kis létszámban vannak jelen az egyetemen, így fontosnak tartom, hogy egy egymást építő közösségünk legyen. Bármilyen kérdésed, kérésed van nyugodtan keress meg messengeren, e-mailben vagy akár személyesen is!

   Amiben segítségedre leszek:

   • bármilyen lelki problémád van, leszek a fogadott pszichológusod és együtt megoldunk    bármit,
   • nincs kivel megosztanod a problémáidat, én mindig elérhető leszek számodra,
   • elakadtál egy feladat teljesítésében, együtt összerakunk valami szuper jót,
   • nem tudsz eligazodni az egyetem labirintusában, segítek (de ezzel még nekem is problémáim vannak),
   • nem tudod, hogyan oszd fel a teendőidet, megosztok veled pár tippet,
   • bármilyen kommunikációs nehézséged akad, rám és a beszélőkémre számíthatsz.

    

   Jaks Jázmin (Pedagógia BA 2. évfolyam)                                                       

   E-mail: jazmin.jaks@gmail.com

   Jázmin vagyok, másodéves pedagógia szakos hallgató spanyol minorral. Nyitottnak, megértőnek és segítőkésznek tartom magam, így bármilyen kérdéssel bátran fordulhattok hozzám személyesen vagy a social felületek bármelyikén. 

   Amiben számíthattok rám:

   • vizsgák, tananyagok, kurzus teljesítések, egyéb a szakkal/minorral kapcsolatos információk,
   • Erasmus programmal kapcsolatos információk (amennyiben lesz még lehetőség a pályázatra),
   • tanulmányi nehézségek vagy egyetemmel kapcsolatos problémák például: kötelező órák, kötvál és szabvál választás,
   • ha csak szimplán szükséged van lelki támogatásra, motiváció visszanyerésére/fenntartására.

    

   Szalai Nikoletta

   Szalai Nikoletta vagyok, harmadéves pedagógia szakos hallgató, minorom a romológia.

   Bátran keressetek, ha esetleg elakadtok valamiben a tanulmányaitok során, ha fel kell venni egy oktatóval a kapcsolatot, vagy ha bármilyen lelki támogatásra van szükségetek, vagy esetleg, ha bármilyen közösségi programhoz lenne ötletetek, tervetek.

   PSZICHOLÓGIA INTÉZET

   Mentoroktató

   Happ Zsuzsa

   egyetemi tanársegéd, PTE Pszichológia Intézet Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszék
   intézeti mentoroktató, PTE Pszichológia Intézet

   Cím: 7624 Pécs Ifjúság u. 6. Iroda: B 307
   Telefon: +36 72 501 500
   E-mail: happ.zsuzsa@pte.hu

   Az intézeti mentoroktatói tevékenységet 2023-ban vettem át Varró-Horváth Diána kolléganőmtől. Az ehhez kapcsolódó feladatokat szeretném az ő példáját követve, hasonló elkötelezettséggel és alapossággal továbbvinni, a mentorhallgatókkal közösen. Arra kérem és biztatom a hallgatókat, hogy kérdéseikkel és ötleteikkel forduljanak hozzám bizalommal. 
    

   ROMANISZTIKA INTÉZET

   Francia Tanszék

   Mentoroktató

   Máthé Katalin

   Cím: PTE BTK Romanisztika Intézet, D/343 
   E-mail: mathe.katalin@pte.hu / Teams
   Fogadóóra: kedd 12.00-13.00

   Máthé Katalin vagyok, a PTE BTK Romanisztika Intézet Francia Tanszékének oktatója. Francia-angol szakon végeztem ezen az egyetemen, azóta is itt tanítok nyelvtanárként. Francia nyelvórákat tartok a Francia Tanszéken, illetve angol szaknyelvet oktatok a Nemzetközi Kapcsolatok BA képzésben.
   Mentor oktatóként kiemelten fontosnak tartom az oktatók-hallgatók közötti kommunikációt, a hallgatók segítését mind szakmailag, mind pedig szociális szinten. A felmerülő problémák közös megoldása, a hallgatók igényeinek felmérése, közösségbe szervezése tanszékünk életében mindig prioritást jelentett. Rengeteg olyan programot szerveztünk és szervezünk, amelyek a hallgatók társasági beilleszkedését segítik, akár tanszéki, intézeti vagy kari szinten. 
   Kollégáimmal sokféle programot kínálunk a tanszékünk, illetve intézetünk hallgatóinak. (kapcsolat- és csapatépítés, közösségi tér létrehozása, teadélutánok, szakestek, karácsonyi, farsangi és húsvéti összejövetelek, tanévindító olaszos, franciás és spanyolos batyus találkozó, amelynek célja, hogy az elsőévesek is meg tudjanak ismerkedni az Intézetben tevékenykedő oktatókkal és hallgatókkal, Nyílt Napok, évzáró batyus piknik a diplomavédések megünnepléséhez, a vizsgaidőszak méltó lezárásához, közös kulturális programok, kiállításlátogatások) 

   Szakmai szinten is igyekszünk bevonni a hallgatókat konferenciákba, külföldi utakba, segítséget kapnak a vizsgákra való felkészülésekhez és a diplomamunkájukhoz is. (Újlatin Álmok francia-olasz-spanyol szakmai műhely, tudományos és kulturális összejövetel, illetve Nemzetközi Konferencia szervezése hallgatók bevonásával)


    

   Mentorhallgató

   Lehőcz Sára

   E-mail: lehoczs@gmail.com

   Sziasztok! Lehőcz Sára másodéves osztatlan történelem-francia tanárszakos hallgató vagyok. Bármilyen problémában szívesen segítek, keressetek bátran!


    

   Olasz Tanszék

   A PTE BTK mentorhálózatán belül az Olasz Tanszéken működő mentorcsapat tagjai dr. Rónaky Eszter (mentoroktató) és Tillmann Virág (mentorhallgató). Mindketten elkötelezettek abban, hogy támogatást nyújtsanak az Olasz Tanszék nappali és levelező tagozaton tanuló hallgatóinak. Az elsőéveseket már a beiratkozás előtt információkkal segítik a tanévkezdéssel kapcsolatos tudni- és tennivalókkal kapcsolatban, és megismertetik őket a felsőbb éves hallgatókkal, hogy a „gólyák” minél hamarabb megtalálják a helyüket a tanszék családias hangulatú, barátságos közegében. A más tanszékekről érkező (pl. minor szakos) hallgatók is hamar megtapasztalhatják a tanszék oldott, „olaszos” légkörét, amelynek ‒ egyebek mellett ‒ az is fontos része, hogy a hallgatók tudják, kihez fordulhatnak, ha problémájuk van, ha nehézségekbe ütköztek, vagy ha éppen elakadtak, elbizonytalanodtak a tanulmányaikkal kapcsolatban. Az ilyen esetekben (is) mindig számíthatnak mentoraink szakmai és emberi támogatására. Keressétek őket bátran, bizalommal: személyesen, online vagy emailben is szívesen segítenek nektek! 

    

   Mentoroktató

   Dr. Rónaky Eszter

   Dr. Rónaky Eszter

   E-mail: ronaky.eszter@pte.hu
   Fogadóóra: hétfő 13:30-14:00, kedd 10:00-11:30 óra, D 442

   Sziasztok, ciao a tutti!
   1999 óta tanítok az Olasz Tanszéken, előtte öt évig ide jártam hallgatóként, itt diplomáztam olasztanár szakon. Sok szállal kötődöm a tanszékhez, rengeteg jó élményben volt részem a PTE-n. Emiatt is fontos számomra, hogy tanszékünk jelenlegi hallgatói is jól érezzék magukat nálunk, szívesen járjanak az óráinkra, és egy nyitott, barátságos, befogadó, igazi olaszos közösséget tudjunk teremteni. Irodalomtörténeti, irodalomelméleti, fordítástudományi és nyelvismeret órákat tartok, de ezek mellett sok más terület is érdekel. A tanszék Erasmus koordinátoraként a külföldi tanulmányutakkal, ösztöndíjakkal kapcsolatban is szívesen segítek a hozzám fordulóknak. Tantervi, tanulásmódszertani kérdésekben, más tanszékekkel való egyeztetések kapcsán is meg szoktak keresni a hallgatók.

    

   Mentorhallgató

   Tillmann Virág (mentorhallgató, osztatlan tanárképzés, olasz nyelv-és kultúra tanára; magyartanár)

   E-mail: tillmannv.2001@gmail.com 
   Telefon: +36 20 237 0185
   Sziasztok! Tillmann Virág vagyok, negyedéves osztatlan tanár szakos hallgató. Tanulmányaim kezdetétől fogva szívügyemnek tartom, hogy minden hallgató számára lehetőségeimhez mérten gyors és érdemi segítséget nyújtsak az egyetemmel kapcsolatos problémák megoldásában. Hiszem, hogy együtt minden könnyebb és nincs olyan helyzet, amiből ne lehetne kiutat találni. Így, ha bármilyen tanulmányi és/vagy személyes problémába ütköznél, keress bizalommal! Legtöbbször a BTK „D” épületében és környékén vagyok elérhető, de a fent megadott elérhetőségeimen keresztül bármikor megtalálsz. 
    


   Spanyol Tanszék

   Petkova Ingrid

   Fogadóóra: csütörtök 12.00 -13.00 óra között  
   Cím: PTE BTK Romanisztika Intézet, Spanyol és Ibero-amerikai Tanulmányok Tanszék D épület 451 
   E-mail: petkova.ingrid@pte.hu 

   Sziasztok! A Romanisztika Intézeten belül a Spanyol és Ibero-amerikai Tanulmányok Tanszékén tanítok spanyol nyelvet és nyelvészeti tantárgyakat. Ha már van középszintű nyelvtudásod spanyolból, fel tudsz venni nálam venni órákat a spanyol nyelv és kultúra alaposabb megismeréséhez. De ha más újlatin nyelvvel foglalkoznál, akkor segítek kapcsolatba lépni a megfelelő tanárral. Akkor is fordulhatsz hozzám, ha tanulási, pályaválasztási nehézségeid vannak, önbizalomhiánnyal küszködsz, vagy csak szívesen beszélgetnél egy nálad tapasztaltabb emberrel.  

   SZLAVISZTIKA INTÉZET

   A Szlavisztika Intézet mentorcsapata (egyelőre) egy oktatóból és két hallgatóból álló kis csapat, amely azért jött létre, hogy a hallgatókat segítse a választott szak minél jobb eredménnyel és minél kevesebb gonddal történő elvégzésében, valamint az egyetemen töltött éveket könnyebbé és derűsebbé tegye. Mentorhallgatóink különböző évfolyamokra járnak, ez növeli az elérhetőségüket, így több hallgatóval tudják megosztani a tapasztalataikat és a kar, illetve a Szlavisztika Intézet működéséről szerzett tudásukat.

    

   Orosz Tanszék

   Mentoroktató

   Dr. Pozsgai István

   Cím: PTE BTK Szlavisztika Intézet D430 (csütörtökön és péntek délelőtt)
   E-mail: pozsgai.istvan@pte.hu / Teams
   Fogadóóra: szorgalmi időszakban (a szüneteket kivéve) csütörtök 17:30-18:30. Előzetes e-mailt kérek 1 nappal korábban, hogy biztosan elérhető legyek.

   Pozsgai István vagyok, a PTE BTK Szlavisztika Intézet Orosz Filológia Tanszékének oktatója, nyelvész, így nyelvészeti, nyelvtörténeti és fordítási órákon találkozhatnak velem.

   Amiben segíteni tudok:

   • alapvizsgára és záróvizsgára való felkészülés
   • tanulási nehézségek, lemorzsolódás elleni küzdelem
   • diák és tanár közötti konfliktusok, illetve félreértések kezelése

    

   Mentorhallgatók

   Albrecht Fruzsina

   (osztatlan tanárképzés 3. évfolyam)

   E-mail: albrechtfruzsi02@gmail.com

   Sziasztok!

   A nevem Albrecht Fruzsina, harmadéves osztatlan tanárszakos hallgató vagyok orosz és történelem szakpárral. Nyitott és segítőkész személyiségnek tartom magam, szívesen ismerek meg új embereket. A Szentágothai János Protestáns Szakkollégium tagja is vagyok. Az orosz mellett angolul is beszélek.

   Nyugodtan keressetek:

   • kurzus felvétellel, teljesítéssel kapcsolatban, mintatantervvel kapcsolatos kérdésekkel
   • alapvizsgával kapcsolatos kérdésekben
   • oktató-hallgató közötti kommunikációban 
   • szakkollégiumokkal, mobilitási programokkal kapcsolatban
   • ösztöndíjpályázatokkal kapcsolatos kérdésekkel
   • tanulási nehézségek esetén
     

   Kocsis Maja

   (osztatlan tanárképzés 4. évfolyam)

   Sziasztok! Kocsis Maja vagyok, negyedéves osztatlan tanárszakos hallgató, angol-orosz szakpárral. Mentorhallgatóként igyekszem minden kérdésetekre választ, és minden problémátokra megoldást találni, ha szükséges, érzelmi támogatást nyújtani.

   Keressetek bizalommal, ha felmerül bármilyen:

   • alapvizsgára vonatkozó kérdés
   • tanulási nehézség
   • kurzus felvétellel, teljesítéssel kapcsolatos kérdés
   • oktató és hallgató között adódó kommunikációs probléma
   • nehézség a beilleszkedést illetően.
   TÁRSADALMI KAPCSOLATOK INTÉZETE

   Közösségi és Szociális Tanulmányok Tanszék

   Mentoroktató

   Dr. Mucsi Georgina

   Mucsi Georgina

   Fogadóóra: hétfő 8:00-9:00, előre egyeztetett időpontban, M épület, Rókus utca 2. 301-es iroda
   E-mail: mucsi.georgina@pte.hu

   Mucsi Georgina vagyok, szociális munkás. A Közösségi és Szociális Tanulmányok Tanszék mentoroktatójaként kiemelt figyelmet fordítok a szakos hallgatók tanulmányi és tanulásszervezéssel kapcsolatos kérdéseire, felmerülő problémáik megoldására, segítem az oktatókkal és az egyetem különböző egységeivel való kapcsolttartást.

   A hallgatók életében esetlegesen felmerülő adminisztratív, szociális, családi, mentálhigiénés problémák átbeszélésére és a lehetséges megoldások megtalálására törekszem, súlyosabb probléma esetén a megfelelő szakemberhez/intézményhez való eljutásban támogatom a hozzám fordulókat. 
   Kollégáimmal együtt nagy hangsúlyt fektetünk közösségi események szervezésére, a magyar és külföldi hallgatói együttműködések elősegítésére a tanszékünkön működő Szolidáris Közösségekért Szakkollégiummal közösen.

    

   Kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra egyéni konzultációk, kiscsoportos szemináriumok és szakmai műhelyek keretében. 

   A városban működő szakmai szervezetekkel, intézményekkel való együttműködés keretében támogatjuk a hallgatói önkéntes, illetve gyakorlati tapasztalatszerzési lehetőségeket és az ott szerzett tapasztalatok szakmai identitást erősítő hatásainak kiaknázását segítjük minden eszközzel. 
    


    

   Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszék

   Mentoroktató

   Dr. Balogh Pál Géza

   Balogh Pál Géza

   Fogadóóra: szerda 12:00-13:00 között
   Cím: PTE BTK Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszék, M322
   E-mail: balogh.pal@pte.hu, Teams

   Sziasztok! Balogh Pál vagyok, a PTE BTK Társadalmi Kapcsolatok Intézetén belül az Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszék oktatója. Néprajzos hallgatóként a bevezetés a néprajzba óráktól kezdve minden tanévben találkozhattok velem, a gazdaság néprajzáról és antropológiájáról, a táplálkozás néprajzáról és antropológiájáról, fenntartható mezőgazdaságról, a kortárs és 20. századi vidéki társadalomról tartok órákat, illetve terepgyakorlatokat is rendszeresen vezetek. A tanórai kereteken kívül is számos szakmai programot szoktam szervezni, más néprajzi tanszékek és szakmák képviselőivel közösen is.

   Keressetek bátran bármilyen kérdés vagy probléma esetén: adminisztratív ügyekben, a tanulmányi előremenetellel kapcsolatos kérdésekben, tanulmányi gondokkal, vagy épp a tanszékhez és a néprajzos – kulturális antropológus szakmához kapcsolódó programokkal kapcsolatban. Fogadóórámon kívül órák közti szünetekben vagy emailben is nyugodtan keressetek.

    

   TÁRSADALOM- ÉS MÉDIATUDOMÁNYI INTÉZET

   Szociológia Tanszék

   A Szociológia tanszék oktatói – a munkaerőpiac változó elvárásainak és az új hallgatói generáció igényeinek megfelelően – 2020-ban a PTE BTK-n elsőként megújították a teljes képzési struktúrát. Bevezettünk egy „Szakmai készségfejlesztés, szakmai karriertervezés” modult annak érdekében, hogy a hozzánk érkező hallgatók beilleszkedése az egyetemi életbe, az egyetemi követelményekhez való igazodás könnyebbé váljon, hogy megismertessük őket a szakmai életpálya sokszínű palettájával, hogy segítsük a pályaválasztást, tehetség- kibontakoztatást és a munkaerőpiaci elhelyezkedést egymásra épülő tantárgyak segítségével. Mindezt gazdag önismereti tanulással és tudatosítással, valamint egy támogató közösség építésével (a hallgatók egymás közötti kommunikációjának erősítésével és a hallgatók - oktatók közötti bizalom kiépítésével) érjük el félévről félévre a hallgató életutat végigkísérve a diplomaszerzést követően is.

    

   Mentoroktatók

   Dr. Bucher Eszter

   Dr. Bucher Eszter       

   2003 óta vagyok oktatója a Szociológia Tanszéknek. Doktori fokozatot 2010-ben szereztem a PTE TTK Földtudományok Doktori Iskolában terület -és településfejlesztésből. Kutatási területemhez mindig is hozzátartozott a fejlesztések, közösségek ösztönzése. Oktatóként már a kezdetektől feladatom volt az oktatásszervezés, a hallgatókkal való kapcsolattartás, évfolyam mentorálás. 2020-tól több közösségfejlesztő projektben veszek rész: Végtelen lehetőség-komplex felzárkóztatási modellprogram, Felzárkózó települése program. Gyakorlati tapasztalataim segítik, jól kiegészítik a szakmai modul tantárgyainak oktatását.

    

   Dr. Tomay Kyra

   Dr. Tomay Kyra  

   2017 óta oktatok a PTE Szociológia tanszékén, kutatási területem a város- és településszociológia, főként a térbeli-társadalmi mobilitási folyamatok. Emellett oktatásszociológus képzettségem és a coaching iránti érdeklődésem indítottak el a mentorálás irányába. Tanszékvezető-helyettesként és TDK felelősként egyaránt fontos számomra a hallgatók szakmai életútja, erősségeik megtalálása és kibontakoztatása, valamint mentális jólétük, melyet a BA évfolyamok egyik felelőseként, a szakmai készségfejlesztés modul több órájának oktatójaként, valamint egyéni konzultációk és csoportos tréningek formájában igyekszem támogatni.

    

   Dr. Bognár Adrienn

   Dr. Bognár Adrienn  

   2007 óta vagyok oktató a PTE BTK Szociológia Tanszékén. Kutatási területem az ifjúságszociológia, politikai szocializáció. Ezeken kívül főként kutatásmódszertani tárgyakat tanítok, illetve a szakmai készségfejlesztés modul egyes tantárgyaiba is bekapcsolódtam. Doktori fokozatomat a PTE Interdiszciplináris Doktori Iskola Politikatudományi Programján szereztem. BA-s és MA-s évfolyamok mentorálásában is szereztem tapasztalatot. Nagyon fontosnak tartom, hogy hallgatóink ne csupán a szakmai ismereteiket bővítsék, illetve a szakmához kötődő készségeket sajátítsák el az itt eltöltött félévek során, hanem önismeretüket is bővítsék, rezilienciájukat erősítsék. Ezek kapcsán jól hasznosítható irodalomterapeuta végzettségem.  

    

   TÖRTÉNETTUDOMÁNYI INTÉZET

   Eseményeink

   A PTE BTK Történettudományi Intézet Mentorprogramja a következő eseményekkel próbálja megkönnyíteni a szemeszterek sikeres abszolválását, az egyetemi rendszerben történő sikeres továbblépést, néhány „kevésbé” szakmai eseménnyel is megfűszerezve a programsort.

   Mentorfórumok
   Az intézeti mentorprogram minden félévben nagy hangsúlyt fektet a nagyobb hallgatói csoportokat érintő fontosabb információk átadására ún. Mentorfórumok keretében. A tanári szakosodásról vagy a mesterszakos felvételi eljárásról lenne kérdésed? Figyeld az őszi programjainkat. A zárószigorlat, az alapszakos specializáció vagy a minorszak felvétele érdekel, esetleg a PhD-képzés? Várunk tavasszal.

   Filmestek
   Régi hagyományokra épülő új kezdeményezésünk az oktatói vezetéssel egybekötött történelmi tematikájú filmek közös megnézése, elemzése, kötetlen átbeszélése.


    

   Mentoroktatók

   Dr. Barabás Gábor

   Barabás Gábor, egyetemi docens

   E-mail: barabas.gabor@pte.hu
   Cím: Rókus utca, M épület, 113-as iroda

   Barabás Gábor vagyok, a PTE BTK Történettudományi Intézet Középkori és Koraújkori Történeti Tanszékének oktatója. Elsőféléves bevezető órákon, illetve a későbbi középkoros órákon lehet velem találkozni. Mindenkinek állok rendelkezésére kérések, kérdések vagy problémák esetén, nyugodtan keressenek e-mailben bármely esetben, megtaláljuk a legoptimálisabb megoldást.

    

   Dr. Nagy Levente

    

   Nagy Levente, egyetemi docens

   E-mail: nagy.levente@pte.hu
   Fogadóóra: szerda 19.30-20.30

   Nagy Levente vagyok, a PTE BTK Történettudományi Intézetén belül Régészet Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, továbbá a Régészet BA és MA szakok szakfelelőse.

   Keressenek bizalommal, és a lehető leggyorsabban igyekszem segíteni az alábbi problémák fennállása esetén:

   • kapcsolatfelvétel, kommunikáció, problémamegoldások elősegítése régész oktatókkal
   • tanulási nehézségek leküzdése
   • BA, MA záróvizsga felkészülési problémák
   • Régészet tananyag elsajátításához kapcsolódó problémák

    

   Dr. Vitári Zsolt

   Vitári Zsolt, egyetemi docens

   E-mail: vitari.zsolt@pte.hu
   Iroda: Rókus u. 2., M épület, 04, illetve 208.

   Vitári Zsolt vagyok, a PTE BTK TTI Modernkori Történeti Tanszékének oktatója. Alapvetően másod- és harmadéves újkori és modernkori egyetemes történeti órákon, illetve a tanárképzés és a 18-20. századi BA-spec kurzusain találkozhatunk, olykor már első éves bevezető órákon is. Évek óta koordinálom az intézeti mentorprogramot, mely folyamatosan fejlődik, köszönhetően kiváló mentorhallgatóinknak, akik mögött a mentoroktatók nyugodtan maradhatnak háttérben. Ettől függetlenül minden nehézség, probléma, bármely felmerülő kérdés esetén fordulhatnak hozzám. Írjanak emailt, kopogjanak be vagy állítsanak meg a folyosón.

     


     

    Mentorhallgatók

    Bakonyi Márton

    (magyar-történelem osztatlan tanári, 3. évfolyam)

    E-mail: bakonyimarton@gmail.com
    Telefon: +36305988124

    Sziasztok, Márton vagyok, harmadéves magyar-történelem szakos tanári hallgató. A kooperatív tanulásszervezés elkötelezett híveként fontosnak érzem, hogy az inkluzív környezet a Történettudományi Intézet rideg falai között is meghonosodjon. Éppen ezért minden ügyes-bajos dologban készségesen segítek, legyen szó operatív, szakmai vagy emberi (személyes) kérdésekről. A Kerényi Károly Szakkollégium tagjaként az esetleges érdeklődőknek is tudok segíteni a jelentkezésben.

     

    Hont Zsanett

    (földrajztanár - történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára, 6. évfolyam)

    E-mail: hont.zsanett@pte.hu

    Sziasztok! Hozzám különböző problémákkal fordulhattok. Ilyen lehet a tanulmányi vagy történelemmel kapcsolatos tantárgyi problémák. Ezen kívül más karok közti óraösszehangolást/ütközések megoldását is segítem. A szakosodással kapcsolatos kérdésekkel, továbbá a közösségi pedagógia gyakorlat elvégzésében és menetében is fordulhattok hozzám. A csoportos tanítási gyakorlat és az összefüggő egyéni gyakorlat során is tudok támogatást és tanácsokat adni a hallgatók számára. A zárószigorlatok felkészülésében, történelemből és földrajzból egyaránt, szívesen segítem hallgatótársaim.

     

    Jakus Balázs

    (történelem BA, 2. évfolyam)

    E-mail: jakusb10@gmail.com

    Sziasztok! Nevem Jakus Balázs, másodéves BA történelem szakos hallgató vagyok. Történelem szakon belül, új- és modernkorra specializálódtam. Fontos tudni rólam, hogy nagyon aktív, segítőkész, valamint megértő személyiség vagyok. 

    A következő ügyekben kereshettek fel: 

    • tantárgyak követelményével, teljesítésével kapcsolatos kérdésekben
    • kurzusokhoz javasolt szakirodalmak ajánlásában
    • egyetemi tanulmányok során használt alkalmazásokkal kapcsolatos információk, lehet az NEPTUN, TEAM, MOODLE
    • beilleszkedési, valamint tanulási nehézségekben felmerülő kérdésekben
    • oktató-hallgató közti kommunikációs problémák orvoslásában
    • fakultatív programokban, legyen az filmest vagy tanulmányi előadás
      

     

    Kovács Dániel László

    (doktorandusz, „Európa és a magyarság a 18-20. században” Doktori Program)

    E-mail: kovacsdaniellaszlo98@gmail.com

    Sziasztok! Kovács Dániel László vagyok, PhD-hallgató. Sok éve koptatom már a Rókus utcai Campus épületét, emiatt szinte bármilyen kérdésben tudok segíteni, legyen szó osztatlan tanár-, alap- vagy mesterszakos problémákról, doktori jelentkezésről, konferencia- vagy TDK-szereplésről, szakkollégiumi tagságról. Emailen bármikor elérhető vagyok, de a második emeleti folyosókon is gyakran el lehet kapni néhány percre.

    Amilyen ügyekkel érdemes hozzám fordulni:

    • PhD, PTE BTK Interdiszciplináris Doktori Iskola
    • TDK-, konferencia-, ösztöndíjlehetőségek
    • Szakkollégiumi jelentkezések
    • Katus László Történész Kutatói Klubbal kapcsolatos ügyek
    • Hallgatói programötletek megvalósításához pénzügyi forrás szerzése
      

     

    Pintér Tamás

    (doktorandusz, „Európa és a magyarság a 18-20. században” Doktori Program)

    E-mail: tamas.pinter10@gmail.com

    Sziasztok! Pintér Tamás vagyok, végig jártam a Történelem BA, majd MA képzést, jelenleg a PTE Interdiszciplináris Doktori Iskola harmadéves doktorandusza vagyok. Az elmúlt évek során szinte minden felmerülő nehézséggel találkoztam már, nyugodj meg, találunk megoldást a te problémádra is.

    Bátran keressetek:

    • tanulmányi nehézségekkel vagy egyetemmel kapcsolatos problémákkal,
    • az online felületek (Neptun, Teams) kezelésével,
    • kutatói klubok, szakkollégiumok, kollégiumi elhelyezéssel,
    • ösztöndíjakkal,
    • kurzus teljesítéssel, szemináriumi dolgozat vagy a szakdolgozat elkészítésével,
    • de akár a levéltári kutatással kapcsolatos kérdésekben is.

     

    Sághy Viktória Anna

    (osztatlan történelem és állampolgári ismeretek-angol nyelv és kultúra tanára, 3. évfolyam)

    Sziasztok! Sághy Viktória Anna vagyok, osztatlan tanárszakos hallgató. Harmadik évvel már sok mindent megtapasztaltam a Történettudományi Intézetben, így szívesen állok rendelkezésetekre szinte bármiben. 

    Miben tudok segíteni? 

    • Osztatlan tanárképzéssel kapcsolatos kérdések, problémák megoldása
    • Szakkollégiumi jelentkezések (Tanárjelöltek Szakkollégiuma, Szentágothai János Szakkollégium)
    • Katus László Történész Kutatói Klubbal kapcsolatos ügyek

    E-mail: saghyviki@gmail.com

     

    Weisz Anna

    (történelem MA)

    E-mail: weisz.anna.r@gmail.com

    Sziasztok! A Weisz Anna Rozália elsőéves Történelem MA szakos hallgató vagyok, a Közép- és Koraújkor Története specializáción folytatom tanulmányaimat, már alapképzésem során is a PTE BTK TTI mentora voltam.
    Nyitott, segítőkész és megértő személyiség vagyok, asszertív kommunikációs készségemmel pedig másoknak is segíteni tudok. Ezen kívül nagyon sok féle témában, környezetben megtalálom a helyem. 

    Nyugodtan keressetek:

    • tanulmányi nehézségekkel vagy egyetemmel kapcsolatos problémákkal, legyen az mintatanterv keresés, kötelező órák és kötvál választás
    • beilleszkedési problémákkal az egyetemi élettel kapcsolatos kérdésekkel,
    • az egyetemen belüli különböző szervezetek, mint például Tanulmányi Osztály vagy az oktatók megismerésével kapcsolatban,
    • az egyetemi életben használt platformok, Neptun, Teams felületek kezelésével kapcsolatos felmerülő kérdésekkel,
    • oktató-hallgató közötti kommunikációs problémákkal egyéb az egyetemi életen felüli lehetőségek megismerésével (például szakkollégiumok)
     

     

    HALLGATÓI ELŐREHALADÁS TANÁCSADÓ IRODA 

    A 2023 őszén létrejött iroda legfontosabb célja, hogy támogasson a tanulmányaiddal, életpályáddal kapcsolatos döntéseid meghozatalában. Fontos számunkra, hogy a lehető legtöbb információ birtokában a számodra legmegfelelőbb döntéseket hozd meg a zökkenőmentes előrehaladás érdekében. 

     

    Tanácsadások

    • tanulmányi tanácsadás – támogatás tanulmányi kérdésekben pl: kreditelőrehaladás, képzésváltás, passziválás stb.
    • tanulásmódszertani tanácsadás – a tanulmányi teljesítmény javítása érdekében 
    • karriertanácsadás – a megfelelő választási lehetőségek feltérképezése a tanulmányok során és pályakezdőként a munkaerőpiacon

    Ha a problémád túlmutat az iroda kompetenciáján segítünk megtalálni a legmegfelelőbb támogatást számodra egyetemen belül.

     

    Kurzusok

    A szabadon választható tárgyak keretében 2024. tavaszi félévétől kurzusokat hirdetünk az alábbi témákban:

    • Egyetemista mesterség – elsőévesek számára
    • Időmenedzsment, energiamenedzsment – őszi szemeszter
    • Tanulási önismeret, hatékony tanulás – tavaszi szemeszter
    • Szövegértés, jegyzetelés – őszi szemeszter
    • Figyelem, koncentráció – tavaszi szemeszter
    • Karriertervezés – tavaszi szemeszter

     

    Elérhetőség, időpontegyeztetés

    Izsák Mónika
    hallgatói előrehaladás tanácsadó

    Cím: Hallgatói Előrehaladás Tanácsadó Iroda PTE BTK, D épület 241-es iroda
    E-mail: izsak.monika@pte.hu
    Mobil: +36 30 140 3189