Köszöntő


Dr. habil. Huszár Zoltán PhD

egyetemi docens
72/503 600/64100
7624 Pécs Rókus u. 2 P/4

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (PTE BTK), a Humán Fejlesztési és Művelődéstudományi Intézet (HFMI) honlapján. Örülök, hogy ellátogatott hozzánk most még csak virtuálisan, de remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk valamelyik képzésünkön, vagy szakmai rendezvényünkön.

Intézetünk ebben a formában 2018. július 1-től tevékenykedik a PTE BTK szervezeti egységeként.

Szakmai jogelődeink között az 1970-es évektől tartjuk számon – többek között – az egykori Pécsi Tanárképző Főiskola / Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Karának (JPTE TK), majd a Bölcsészettudományi Karának Közművelődés Tanszékét, a PTE Természettudományi Kar Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Intézetét (FEEFI-t), valamint a PTE FEEK-et és a PTE KPVK-t.

Képzéseink a bölcsészet- és társadalomtudományok több területének jelentős szeleteit ölelik fel, interdiszciplináris és multidiszciplináris formában,3 intézeti tanszékünk vezetőinek és munkatársainak koordinálásában.

A HFMI–ben 2 alap (BA) és 7 magyar nyelvű mester (MA), egy angol nyelvű MA (HRC) és egy magyar-német kettős MA diplomát adó képzésre, valamint 8 szakirányú továbbképzésre (SZT) lehet jelentkezni. (Lásd honlapunk megfelelő részeit!)

Büszkén írhatom, hogy a HFMI oktatói magasan kvalifikált szakemberek, akik közül 9 fő habilitált doktor, 10 kollégánk pedig PhD fokozattal rendelkező szakember.

Magas szakmai színvonalú és jelentős számú nemzetközi kapcsolatot tartunk fenn, amelyekben hallgatóink elsősorban az Erasmus+-programokban tudnak részt venni. 38 külföldi egyetemre mehetnek diákjaink 2-5-10 hónapos ösztöndíjjal tudásukat gyarapítani, világlátásukat bővíteni. Egykori PhD-ösztöndíjasként jó szívvel állítom, hogy a külföldi tanulmányok, kutatói programok nemcsak egy életre szóló élményt jelentenek, de a résztvevők pályafutásában, szakmai és nyelvi kompetenciáinak növelésében is meghatározó tényezők lehetnek.

Mindezek után javasolom, keresse felhonlapunk többi „fejezetét” is, ahol képzéseinkről, tevékenységeinkről és oktatóink életrajzán keresztül az ő szakmai munkájukról is tájékozódhat.

Kívánom, hogy érezze jól magát a PTE BTK HFMI hallgatójaként Intézetünkben és egyúttal Pécs városában, mert ha itt hasznosan tölti tanulmányi idejét, nemcsak tudását gyarapíthatja, hanem sok vonatkozásban kinyílik a világ Ön előtt.

Ha bármilyen kérdése lenne, forduljon bizalommal bármelyik Kollégámhoz, hiszen mindenkinek a levelezési címét megtalálja honlapunkon.

Üdvözlettel:

Dr. habil. Huszár Zoltán egyetemi docens, intézetigazgató

PTE BTK - HUMÁN FEJLESZTÉSI ÉS MŰVELŐDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET