3. Közösségek és Szervezetek Konferencia


-

A konferencia célja az akadémiai kutatás és a szakmai együttműködés összehangolása a művelődési, tanuló, érdekképviseleti, társadalmi felzárkózást előmozdító, valamint munkaközösségek szervezeti alapú működtetése, fejlesztése területén mind az intézményi, mind a civil, mind a vállalati szférában, illetve a konferencián megmérettetett jógyakorlatok beépítése az egyetemi képzésbe.

A konferencia arra törekszik, hogy a közösség fogalmáról is vitát indítva, és azt a társadalomban zajló folyamatok eredményének tekintve gondolkodjon a közösségi kapcsolatokról, az együttműködések dinamikájáról, a közösségi identitásról.
Hogyan folytatnak párbeszédet e közösségek? Megoszthatók-e a jó gyakorlatok, a tapasztalatok? Mindez hogyan illeszthető be hatékonyan a képzésekbe? A hagyományos konferenciafelépítéstől némiképp eltérően a plenáris előadásokra kevesebb hangsúlyt helyezünk, mint a szekciókra, ahol a vitaindító előadások után szakmai műhelyvitákra számítunk.

Tervezett szekciók
Tér és identitás: a közösségi identitás területi aspektusai
Fenntarthatóság és könyvtár
Nemzetiségi kultúraközvetítés és közösségszervezés
Egyén a szervezetben: emberi erőforrás fejlesztéssel és gazdálkodással kapcsolatos kérdések
Ifjúsági közösségek, ifjúsági szakemberek és az ifjúság mai kihívásai: foglalkoztatás, társadalmi részvétel, digitális tér
Tervezett program
10.00 Megnyitó
10.30 Plenáris előadások
12.30 Ebéd
13.30 Szekcióelőadások
15.00 Szünet
15.30 Szekcióelőadások
17.00 Szekcióösszegzések
18.00 A konferencia lezárása
Publikációs lehetőség

A konferenciaelőadások írott változatainak megjelentetését tervezzük a Tudásmenedzsment folyóirat tematikus számában, melyhez 2022. december 31-ig várjuk a tanulmánytervezeteket a tudasmenedzsment@pte.hu címre.

RÉSZLETES FELHÍVÁS