A 2021/22. tanév második félévében is tagfelvételt hirdet a Kerényi Károly Szakkollégium

január

03.

általános

A 2021/22. tanév második félévében is tagfelvételt hirdet a Kerényi Károly Szakkollégium. Olyan osztatlan vagy BA/MA képzésben résztvevő bölcsészhallgatók jelentkezését várjuk, akik szívesen válnának egy szakmai közösség tagjává és önálló kutatást végeznek a bölcsészettudomány vagy a társadalomtudomány bármely területén.

Az első évfolyamra való jelentkezést a már konkrét kutatási tervvel rendelkező hallgatók számára javasoljuk. Azokat, akik még keresik a kutatási témájukat, de szeretnének bekapcsolódni a szakkollégiumi életbe, szeretettel várjuk a nulladik évfolyamra!

A felvételihez szükséges dokumentumok első évfolyamra:

A felvételihez szükséges dokumentumok nulladik évfolyamra:

  • két esszé (2000-4000 karakter terjedelemben)
  • motivációs levél
  • kitöltött pályázati adatlap (nulladikosoknak a II. részt, azaz a pályázat adatait nem szükséges kitölteni)

Esszétémák
A felvételizőnek mindkét blokkból egy-egy esszétémát kell kiválasztania.
1. blokk:
1/a) Feladata-e az egyetemi képzésnek a munkaerőpiaci igények kielégítése?
1/b) Lehet-e, szabad-e, kell-e korlátozni bizonyos esetekben a szólásszabadságot? Ha nem, miért nem; ha igen miért és milyen esetekben?
2. blokk:
2/a) Mi volt a legnagyszerűbb művészeti produktum (irodalmi szöveg, festmény, fotó, film, képregény, színházi előadás stb.), vagy tudományos vagy politikai írás, amellyel valaha találkoztál? Miért?
2/b) Milyen lenne szerinted az ideális egyetem?
A feladat célja, hogy megmutasd nekünk, hogy Te hogyan képzeled el a tökéletes egyetem intézményét. Nem gond, ha az elképzelés nehezen tűnik megvalósíthatónak, a lényeg az, hogy elgondolkoztassa az olvasót.

A dokumentumokat 2022. február 18. (péntek) éjfélig a kerenyikaroly@gmail.com címre kell beküldeni.
A felvételi meghallgatás időpontja: 2022. február 22. (kedd) 18.30.

Figyelem! A kezdés pontos ideje a jelentkezők számától függően megváltozhat. A felvételi meghallgatás helyszínéről és az esetleges időpontváltozásról e-mailben értesítjük a pályázatot leadott felvételizőket.

Forrás: Kerényi Károly Szakkollégium