Amerikai vendégprofesszorok és színház szakos hallgatók a BTK-n!

március

07.

esemény

A PTE BTK vendége programsorozat keretén belül az amerikai Indiana State University (Terre Haute) Színházi Tanszékének professzorai és hallgatói érkeznek a héten Pécsre, a BTK-ra és a JESZ-be, ez utóbbi helyszínen a színház szakos hallgatók vadonatúj produkciójukkal lépnek fel.

A csoportot a tanszékvezető Christopher Berchild professzor vezeti, aki a BTK-n előadást tart a kortárs amerikai drámáról, vele érkezik Julie Dixon professzor, aki a színházi produkciót rendezte, és aki a JESZ-ben workshopot vezet egy amerikai színésztréning metódusról.  

 

Az amerikai vendégek részletes programja: 

 

Prof. Christopher Berchild tantermi előadása: 

Contemporary American Drama and Theatre 

2023. március 9., 10:00, PTE BTK-TTK Campus, E527-es terem 

 

Prof. Julie Dixon színházi workshopja: 

An Introduction to the Sanford Meisner Acting Technique 

(The Meisner Technique is an approach to acting developed by theatre actor and acting teacher Sanford Meisner. The Meisner approach to acting emphasizes three elements: emotional preparation, repetition exercises, and improvisation. This workshop will focus on the basic tool of repetition.) 

2023. március 9., 14:00 JESZ színházterem 

 

Az ISU Színház Tanszék hallgatóinak színházi bemutatója: 

Beth Wohl: Small Mouth Sounds 

2023. március 9, 19:00, JESZ 

2023. március 10., 19:00, JESZ 

Bess Wohl, amerikai dráma- és forgatókönyvíró, színésznő 2015-ben New Yorkban hatalmas sikerrel színre vitt, Small Mouth Sound című darabját az ISU Színház Tanszéke 2023. februárjában mutatta be.