Felhívás | Önköltséges finanszírozási formában tanulmányokat folytató hallgatók számára

június

13.

általános

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pályázatot hirdet az önköltséges finanszírozási formában tanulmányokat folytató hallgatói számára a 2024/2025-ös tanév I. félévére állami ösztöndíjas helyekre a Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) 43.§-a alapján.

A megüresedett helyekre az a hallgató vehető át, aki megfelel a következő feltételeknek:

  • az utolsó két bejelentkezett félévében megszerezte az ajánlott tantervben előírt kreditmennyiség legalább 50%-át, és az összesített korrigált kreditindex alapján létrehozott hallgatói rangsor elején lévő hallgató,
  • az összesített korrigált kreditindexe magasabb, mint az államilag támogatott hallgatók összesített korrigált kreditindex-jegyzékén a rangsor alsó ötödénél elhelyezkedő hallgató összesített korrigált kreditindexe,
  • nem használta el a rendelkezésre álló összes támogatási időt,
  • az adott szakon korábban igénybe vett támogatott féléveinek száma nem haladta meg kettővel – fogyatékossággal élő hallgató esetében néggyel – az adott szak képzési idejét.

Megüresedett állami ösztöndíjas helyet csak önköltséges finanszírozási formában tanulmányokat folytató hallgató nyerhet el.

Pályázni a pályázati űrlap kitöltésével lehet. A megüresedett állami ösztöndíjas helyre beadott pályázat elengedhetetlen része a két tanú aláírásával ellátott, a hallgató által aláírt ösztöndíjas nyilatkozat. A pályázati űrlap és nyilatkozat letölthető ITT.

Pályázat beadási határideje: 2024. július 12.

A pályázatokat postai úton vagy személyesen a Központi Tanulmányi Irodán (KTI) kell leadni. A pályázat eredményéről előreláthatólag 2024. augusztus végén tudunk tájékoztatást adni.

További kérdések esetén a következő elérhetőségeken állunk szíves rendelkezésére:

Honlap:                     kti.pte.hu

E-mail cím:               infokti@pte.hu

Levelezési cím:         OIG KTI 7622 Pécs, Vasvári P. u. 4. Telefonszám: 72/501-681

Személyesen:             time.pte.hu felületen történő időpontfoglalás alapján

Pécs, 2024. június 12.