Kitüntetésátadó az MTA-n - Lezárult a XXXIV. OTDK

február

17.

Havasréti József

A rendezvényen 48 hallgató Pro Scienta Aranyéremet, ketten művészeti tevékenységükért Pro Arte Aranyéremet, egy - az OTDK alatt még középiskolás - diák pedig Junior Pro Scienta Aranyérmet vehetett át Lovász Lászlótól, az MTA elnökétől, Csányi Sándortól, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatójától, valamint Szendrő Pétertől, az OTDT elnökétől.

A tudományos diákköri tevékenységet segítő munkájáért 58 oktató-kutató Mestertanár Aranyérem kitüntetést kapott, a díjakat Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tudás- és innováció menedzsmentért felelős államtitkára, Szendrő Péter, az OTDT elnöke, valamint Pénzes Béla, a TDK-ért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke adták át.

 

Átadásra kerültek az OTDT legrangosabb elismerései:

Idén a Honoris Causa Pro Scientia Aranyérmet Droppa Judit egyetemi tanár, Munkácsy-díjas textilművész, a MOME korábbi rektora, Gloviczki Zoltán egyetemi docens, az Oktatási Hivatal elnöke, valamint Pataricza András egyetemi tanár, az MTA doktora vehette át.

Máriás Antal Emlékérmet kapott Józsa János, Kósi Kálmán György valamint Oláh Attila.

Az OTDT Arany Kitűzőt ebben az évben Aáry-Tamás Lajos címzetes egyetemi docens, az oktatási jogok biztos, Gulyás Tibor innovációért felelős helyettes államtitkár, a HÖOK korábbi elnöke, Horváth Zita egyetemi tanár, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Németh Gábor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának jogi elnökhelyettese, valamint Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal innovációs és általános elnökhelyettese kapta.

Az OTDT Újságírói Díjat a TudományON portál tudósítói kapták, a díjat a portál főszerkesztője, Fábian Armin Vincentius vette át.

4 Pro Scientia Aranyérmes hallgató különdíjat is kapott:

Sepsi Máté a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának különdíját kapta, Fábián Áron az Oktatási Jogok Biztosának különdíját nyerte el, Balogh Gábor Dániel és Sváb Gergely pedig a Pro Progressio Alapítvány Innovációs Különdíját vehette át.

A rendezvényről készült fényképek itt tekinthetők meg, a képeket Szidor N. Gábor készítette.

Forrás: otdt.hu